Berlingske virksomheder
Martin Thorborg: »Små virksomheder vil gå konkurs i hobetal«
7/24/2021I over et år har coronakrisen holdt samfundet og landets virksomheder i et jerngreb. Nu kan vi endelig begynde at se lyset for enden af tunnelen, men hvad er det for et Danmark, som dukker op på den anden side af vaccinationerne? Berlingske spørger Martin Thorborg, serieiværksætter og administrerende direktør i regnskabsfirmaet Dinero, der har hjulpet virksomheder med at forstå hjælpepakkerne. Han frygter, at de små virksomheder går konkurs i hobetal, når de udskudte regninger skal betales til efteråret.
Danske Banks topchef tror stadig på afgørende målsætning: »Selvfølgelig er der nogle udfordringer, som vi tager os af«
7/23/2021Danske Bank havde i årets andet kvartal et overskud på 2,8 milliarder kroner. Selvom egenkapitalforrentningen er forbedret, er der stadig lang vej til bankens målsætning i 2023. Administrerende direktør Carsten Egeriis mener, at banken er på rette vej.
Dansk klenodie solgt til amerikansk virksomhed i milliardhandel: »Nu skaber vi en unik spiller på verdensplan«
7/22/2021Den mere end 200 år gamle virksomhed Jacob Holm & Sønner er blevet solgt til amerikanske Glatfelter i en handel til knap to milliarder kroner.
Positive tal fra Nordens største bank fortæller en overraskende historie om pandemien, men »vi skal stadig gå med livrem og seler«
7/21/2021Nordea kom onsdag med regnskab for årets andet kvartal, som viser, at Nordens største bank har haft et pænt milliardoverskud. Det rummer samtidig historien om en økonomisk situation i samfundet, der er langt bedre, end hvad mange frygtede under coronakrisen. Men det er stadig for tidligt at sætte det sidste punktum, lyder det fra to danske Nordea-chefer.
Nordea firdobler sit overskud til 7,6 milliarder kroner
7/21/2021Nordea har i andet kvartal tjent 7,6 milliarder kroner takket været især forbedrede nedskrivninger på udlån.
Dørene er smækket i på Valdemars Slot: »Jeg åbner det ikke lige nu, nej«
7/20/2021Valdemars Slot er under tvangsopløsning, efter at Caroline Fleming og hendes søster, Louise Albinus Iuel, ser ud til at være endt i uløselig splid om ejerskabet. Nu har likvidator valgt at holde slottet lukket for offentligheden.
Dansk kapitalfondsstjerne lægger fem millioner kroner til formuen – hver eneste dag
7/20/2021Morten Hummelmose har forvandlet sine aktier i kapitalfonden EQT til en pengemaskine. Hans anpartsselskab betaler nu lige så meget i skat som en række store danske virksomheder.
Carlsberg tjener milliarder i kinesisk region under stigende internationalt pres: »Man løber en risiko«
7/20/2021Den amerikanske regering har skærpet tonen over for virksomheder i den kinesiske Xinjiang-provins efter oplysninger om tvangsarbejde. Samtidig er EU på vej med større krav til virksomhederne. Danske Carlsberg, der med flere bryggerier er førende i regionen, oplyser, at virksomheden lever op til høje etiske standarder.
Karen Frøsig stempler ind i ophedet debat – disse topchefer har allerede talt for kvindekvoter
7/19/2021Det går for langsomt med ligestillingen i Danmark, hvorfor det er nødvendigt at indføre kvindekvoter, som vil tvinge store virksomheder til at fremme andelen af kvinder i direktion og bestyrelse. Det mener flere markante danske erhvervsprofiler. Her er, hvad de har sagt om emnet.
Hans kryptobørs bliver jaget kloden rundt: »Vi har hjemme, hvor jeg end er«
7/19/2021Det er kun fire år siden, at canadisk-kineseren Changpeng Zhao startede Binance, nu verdens største kryptobørs. Siden er børsen jaget fra det ene land til det andet, og ingen synes egentlig at vide, hvor den fysisk hører hjemme. »Der hvor jeg end er,« lyder hans eget svar. Zhao er en af klodens rigeste »kryptomilliardærer« med det meste af formuen parkeret i kryptovaluta.