Berlingske virksomheder
Patriarken og fortidens fejl: Historisk arveopgør kan stække vingerne på familien bag Samsung
5/9/2021Familien bag den sydkoreanske elektronikgigant Samsung er efter patriarkens død stillet over for en historisk milliardregning i arveafgift. Det er blot det seneste kapitel i forsøg på at gøre op med Samsungs og grundlæggerfamiliens dominerende indflydelse i Sydkorea. Det samme opgør sendte først på året Samsung-chefen Lee Jae-yong i fængsel for anden gang på få år.
Gebyrgribbe og grådige: »For mange banker har været på afveje, men nu er kritikken gået i selvsving«
5/8/2021Erhvervsminister Simon Kollerup (S) endte i orkanens øje, efter at han kaldte bankerne for »grådige«, fordi de har sænket loftet for minusrenter. Den udbredte skepsis over for bankerne kan spores helt tilbage til Bibelen, forklarer en bankhistoriker, der ligesom en tidligere bankdirektør og oprydder fortæller, hvorfor bankerne er endt i rollen som prygelknabe.
Konkurrencerådet: Bankers renter kan godt være ens uden at overtræde regler
5/7/2021Bankernes minusrenter har fået kritik for at være påfaldende ens. Det betyder imidlertid ikke, at konkurrencereglerne er overtrådt, lyder det fra Konkurrencerådet.
Kritik af langsommelighed med at få nordisk NemID klar
5/7/2021»Vi kan ikke være bekendt at mislykkes med at løse en sådan opgave,« siger formanden for Nordisk Råds udvalg for vækst og udvikling. Også Foreningen Norden presser på for at sikre, at danskere kan bruge deres NemID – og senere i år MitID – i Norden og de baltiske lande, for teknikken er klar.
Coronapandemi og robotter giver Boozt en flyvende omsætning
5/7/2021Boozt har løftet salget med 50 procent, og en del af årsagen skal findes i det automatiserede robotlager.
Google vil have meget færre tilbage på kontorerne efter coronatiden
5/7/2021Internetgigantens topchef forventer, at hver femte ansatte fremover arbejder permanent hjemmefra, mens langt de fleste kun kommer op til tre dage om ugen på kontoret.
IBM afslører nyt, hemmeligt våben til hurtigere computere og telefoner
5/7/2021Forskere hos den amerikanske gigant har udviklet endnu mindre chips, som om få år kan gøre computer og telefoner endnu hurtigere og forlænge batterilevetiden.
Moderna-topchef har »ikke tabt et minuts søvn« over kontroversielt forslag: De nødvendige folk eksisterer ikke
5/7/2021De stærkt efterspurgte covid-19-vacciner falder ikke ned fra himlen, og der eksisterer simpelthen ikke folk, man lige kan hyre ind til at lave flere mRNA-vacciner, hvis patentrettighederne ophæves. Sådan lyder det kontante svar fra Modernas topchef på et omdiskuteret forslag støttet af USA, som både EU og Danmark vil kigge nærmere på.
»Smuk tanke«, at USA vil ophæve vaccinepatenter – men der advares om nul effekt og store slagsider
5/7/2021Tanken om at give opskriften på succesfulde coronavacciner midlertidig fri i et forsøg på at opskalere den globale produktion og få verden på ret køl hurtigst muligt er sympatisk. I praksis er det dog langtfra så ligetil, og man skal være bevidst om, at det kan medføre færre nye lægemidler fremover, lyder advarslen fra flere branchekendere.
Simon Kollerup får opbakning i slagsmål med banker: »Helt på sin plads«
5/7/2021Det er tegn på usund konkurrence i banksektoren. Det mener flere aktører, der bakker erhvervsminister Simon Kollerup (S) op i kampen mod minusrenter på bankbogen.