Berlingske virksomheder
Slut med bøvl og benspænd: Det er blevet lettere at flytte internetabonnement
2/5/2023Nye regler har siden årsskiftet forbudt internetudbyderne at forsinke, at man flytter sit abonnement til en konkurrent. Alle de større selskaber tilbyder nu at klare det praktiske, når man skifter – ligesom hvis man skifter mobilselskab. Der er dog stadig et hår i suppen.
Konkurrence fra luften: Måske er din nye internetforbindelse helt uden kabel
2/4/2023Datahastigheden over 5G-mobilnettet kan nu i vidt omfang konkurrere med et internetstik i væggen, og dækningen – også indendørs – forbedres hele tiden. Nu kan man få samlet overblik over, hvilke internetmuligheder der er på ens privatadresse. Flere mobilselskaber håber, at mange vælger kablet fra.
De byggede Tysklands første atomkraftværk. Nu lukker de det sidste og går en helt anden vej. Blandt andet i Danmark
2/4/2023Tyske RWE skal bygge Danmarks største havvindmøllepark, Thor. Og mens Lars Rebien Sørensen har kickstartet en dansk debat om atomkraft, er RWE færdige med teknologien, når de efter mere end 60 års erfaring om lidt lukker Tysklands sidste atomkraftværk. Energiomstillingen kan klares billigere uden atomkraft, lyder det.
»Who knows, måske vi en dag også kunne finde på at rode med det« – Ørsted lader en dør stå på klem for atomkraft
2/4/2023»For én gangs skyld tager Lars Rebien fejl,« lød den prompte reaktion fra Ørsted-topchef Mads Nipper, da formanden for Novo Nordisk Fonden kastede sig ud i en debat om atomkraft og havvind. Men primært statsejede Ørsted er ikke imod atomkraft som teknologi. Det må bare ikke fjerne fokus fra havvind og energiøer, forklarer Nipper.
Business-update: Han betaler mere i skat end DSV og Danfoss – nu har han forladt stedet, der gjorde det muligt
2/3/2023En skandaleramt kødkonkurs med mulige købere, en milliardær, som er blandt landets største betalere af selskabsskat, og stærkt varierende fjernvarmeregninger. Det er dagens Business-update her på Berlingske.
Joe & The Juice betaler millionbod for kønsdiskriminering
2/3/2023Den danske kæde indgår forlig med de amerikanske myndigheder i sag om manglende ansættelse og forfremmelse af kvinder.
Europæiske netbutikker vildleder kunderne
2/3/2023Falske nedtællinger på tilbud, skjulte oplysninger og et design, som styrer de besøgende til at vælge dyrere produkter eller abonnenter er dagligdag hos mere end hver tredje europæiske netbutik, viser stor EU-undersøgelse.
Nordkoreanske hackere stjal rekordstort milliardbeløb i 2022
2/3/2023Næsten halvdelen af al den kryptovaluta, som blev stjålet i 2022, er endt i lommerne på hackere med tilknytning til Nordkorea, som derved får finansieret en stor del af sit missilprogram.
Topchef i supermarkedsgigant efter Irma-lukning: Vi har oplevet det, der var værre
2/3/2023Lukningerne af ALDI og især Irma har ramt mange, men topchefen i konkurrenten Salling Group er fortsat optimistisk for fremtiden i detailhandlen.
Han tabte formandsopgøret i Coop: »Det er et vanvittigt farligt system«
2/3/2023I 2018 tabte formanden Lars Fournais et kampvalg om at blive den næste formand i Coop til den mangeårige formand Lasse Bolander. Nu langer den erfarne erhvervsmand i hårde vendinger ud efter Coop i kølvandet på den omdiskuterede lukning af Irma.