Berlingske virksomheder
Ørsteds næstkommanderende siger farvel efter 15 år
10/4/2022Stor ændring i energikoncernens ledelse, efter at Ørsted fra november vil blive opdelt efter de tre områder af verden, hvor selskabet arbejder.
USAs mest omtalte antiwoke-investor: Skru op for olien, glem kønskvoter og lad politikere om politik
10/4/2022Vivek Ramaswamy er andengenerations indvandrer, og han tror på den amerikanske drøm. Den handler om, at virksomheder skal drive virksomhed og intet andet. Med sine investeringsfonde, bøger og debatindlæg er indisk-amerikaneren blevet frontfigur for en bevægelse, der bringer modpolerne i USAs politik og kulturkampe dybt ind i chefkontorerne.
Overbevisende amerikansk sejr over Rusland om teletoppost
10/4/2022FNs teleunion får sin første, kvindelige generalsekretær fra januar, efter at den amerikanske kandidat med et kæmpe flertal slog sin russiske konkurrent.
Klokkerne ringer for kæmpe, britisk telebryllup
10/4/20223s britiske søsterselskab forsøger nu igen at holde bryllup, denne gang for at skabe Storbritanniens største telekoncern og gå fra fire til tre store teleselskaber. Det samme forsøgte man i Danmark for syv år siden – og fik nej.
TikTok seksdobler omsætningen i Europa
10/4/2022Den populære, kinesiske videoapp presser Facebook mere og mere, men satsningen på at blive stor koster også store penge, viser netop offentliggjort regnskab.
Samsung vil tredoble produktionen af avancerede chips
10/4/2022»Hjernerne« i det meste elektronik bliver stadigt mindre, samtidig med at de får flere kræfter. Den sydkoreanske elektronikgigant øger nu massivt sin produktion af de eftertragtede mikrodele.
Amerikansk chipgigant lukker helt i Rusland
10/4/2022Nvidia opgiver helt sit russiske kontor og tilbyder de ansatte job i andre lande.
Kun to procent af de rigeste har forladt Norge på 12 år
10/4/2022Norge er langtfra ved at blive tømt for rigmænd, sådan som man ellers kunne få indtrykket af. Kun 64 af de 2.700 rigeste i Norge er flyttet til udlandet siden 2011, viser ny opgørelse.
Kritiseret selskab påstod »hypervækst« i fjernt kontinent og fik millioner i offentlig støtte. Tallene fortæller en anden historie
10/4/2022Hvor er pengene bag den succes, som den omdiskuterede stjerneiværksætter Sahra-Josephine Hjorth har talt højt og flot om? Svaret er overraskende og peger i retning af hidtil ukendte aktiviteter i Sydamerika. Sideløbende viser nye dokumenter, at selskabets frustrerende kamp mod tvangsopløsning fortsætter.
Her er overblikket: Sådan bliver du ramt, hvis der lukkes for strømmen denne vinter
10/3/2022Vores hverdag bliver vendt op og ned, hvis myndighederne gør alvor af truslen om at tvangslukke for strømmen i to timer ad gangen til vinter. Berlingske giver her overblikket over, hvor du bliver ramt, hvis strømmen går – og forvent ikke at have fuld adgang til internettet fra din mobiltelefon, selv om der stadig er strøm på den.