Berlingske virksomheder
Novo Nordisk kom med »atypisk« ønske: Ville have myndighedernes hjælp
5/29/2023Novo Nordisks nye slankemedicin, Wegovy, brager igennem på markedet. Den danske medicinalgigant ønskede myndighedernes hjælp, viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.
Kaos, forsinkelser og strandede passagerer: Flyvelederne har satset stort med konflikt – nu har de måske ramt muren
5/28/2023Tre gange er det lykkedes. I 1989, 1996 og 2007 fik flyvelederne højere løn efter konflikter med deres arbejdsgiver Naviair – den statslige flyvetjeneste. Men nu er der tegn på, at kravet om igen at få bedre arbejdsforhold har ramt en mur. Tiden er i dag en anden, og den nuværende strid i lufthavnen, der har kostet adskillige forsinkelser, ser ud til at blive sværere at løse.
Når Kristian ikke laver dokumentarer, kører han med pizza for Wolt. Han frygter, at det snart kan være slut
5/27/2023Wolt-bude har kørt rundt i en gråzone i seks år. Den er kun blevet mere grå efter en omfattende afgørelse fra myndighederne, mener dokumentarist og Wolt-bud Kristian Linnemann. Nu er han på en og samme tid både selvstændig og lønmodtager.
Lægeformand havde ret: Novo Nordisk vil ændre problematisk ordlyd i kontrakt
5/26/2023Det trak overskrifter, da lægeformand Bolette Friderichsen på live tv luftede opsigtsvækkende detaljer om et kontrakttilbud fra Novo Nordisk. Selskabet afviste pure anklagerne – men nu har en ekspert set nærmere på kontrakten, og det får selskabet til at erkende problematisk formulering.
Jysk apotek får påbud efter afsløringer af samarbejde med britisk hjemmeside i Berlingske
5/26/2023Uldum Apotek nær Horsens har fået et påbud om at stoppe med at forhandle lægemidler – heriblandt Novo Nordisks massivt omtalte vægttabsmedicin Wegovy – til den britiske onlineapotektjeneste Treated. Det sker efter afsløringer i Berlingske i april i år.
Han har tordnet mod elselskaber med rod i butikken. Nu er der rod i hans egen
5/26/2023Alles øjne er rettet mod energiselskaberne, som mildest talt har været i søgelyset den seneste tid. Tidligt torsdag morgen kunne man læse om endnu et selskab i problemer, mens direktøren holdt kortene tæt til kroppen i 24 timer.
Erhvervsorganisationer til minister: Stop egenudviklingen af nyt it-system – der er billigere og bedre alternativer
5/26/2023Tre af de store erhvervsorganisationer er bekymrede for, at staten risikerer at bruge 170 millioner kroner på at få et forældet, selvudviklet udbudssystem, der skulle lette mindre virksomheders adgang til at byde på offentlige opgaver. Statens egen vagthund har også hævet pegefingeren.
Nyt medlem banker på hos eksklusiv klub – blev 1.276 milliarder kroner mere værd på en dag
5/26/2023Der er så store penge i kunstig intelligens, at verdens mest eksklusive klub nu står til at få sit blot sjette medlem, fordi alle har brug for de hestekræfter, som det kan levere.
Globale krav til kunstig intelligens på dagsordenen i næste uge
5/26/2023På tirsdag samles G7-landene for at drøfte fælles regler for styring af den nye teknologi og håber at have forslag klar inden nytår. EU-parlamentarikere er vrede over ChatGPT-ejers trusler om at trække sig fra Europa, hvis lovkravene bliver for skrappe.
Tesla giver Ford adgang til lynopladere i Nordamerika
5/26/2023Med aftalen kan ejere af Fords elbiler lade ved størstedelen af Teslas lynopladere i Nordamerika næste år.