Business internet
Slut med bøvl og benspænd: Det er blevet lettere at flytte internetabonnement
2/5/2023Nye regler har siden årsskiftet forbudt internetudbyderne at forsinke, at man flytter sit abonnement til en konkurrent. Alle de større selskaber tilbyder nu at klare det praktiske, når man skifter – ligesom hvis man skifter mobilselskab. Der er dog stadig et hår i suppen.
Det kan vi lære af Morten Hübbe – ansæt aldrig en ung fløs som topchef igen
2/5/2023Hvis mennesker i tunge og magtfulde job følger eksemplet fra Trygs afgående topchef, så får vi et oprør fra danskerne mod en højere tilbagetrækningsalder.
Brevkassen: Husk at forberede jer i tide, hvis I vil slippe for arveafgift
2/5/2023I denne uges brevkasse belyser advokat Erik Øvlisen, hvordan man med rettidig omhu kan sikre, at familien beholder mest muligt af arven fra en afdød. Der er nemlig flere forhold, man skal være yderst opmærksom på.
Finansielle markeder i total vildrede efter en hæsblæsende uge
2/5/2023Det har været en uge med et væld af økonomiske nøgletal, men det er fortsat centralbankerne, der har stjålet opmærksomheden. Nogle renter er blevet sat op, mens andre er faldet kraftigt. Aktiemarkedet svinger op og ned – torsdagens og fredagens markedsbevægelser var i diametralt modsat retning. Er forvirringen total?
Den grønne omstilling af verdens energi støder hårdt mod realiteterne. Vi glemmer konsekvenserne
2/5/2023Omstillingen væk fra fossile brændstoffer er en omfattende og kompleks opgave, og nogle frygter, at dybere økonomiske analyser mangler i den politiske planlægning. En klarere vurdering af omstillingens konsekvenser kræver en dybere forståelse af mindst fire store udfordringer.
SVM-regeringen klar med lovforslag om alternativ måde at prissætte andelsboliger
2/5/2023Nu er der omsider nyt til de tusinder af andelshavere, som venter på, at der bliver vedtaget et alternativ til de offentlige vurderinger på andelsboliger. Den nye SVM-regering forventes at fremsætte et lovforslag i næste uge.
Konkurrence fra luften: Måske er din nye internetforbindelse helt uden kabel
2/4/2023Datahastigheden over 5G-mobilnettet kan nu i vidt omfang konkurrere med et internetstik i væggen, og dækningen – også indendørs – forbedres hele tiden. Nu kan man få samlet overblik over, hvilke internetmuligheder der er på ens privatadresse. Flere mobilselskaber håber, at mange vælger kablet fra.
Stressforsker cementerer det centrale problem: Uden indflydelse er vi ikke andet end robotter
2/4/2023Selvom mistrivsel i arbejdslivet og stress er udbredte problemer i dag, er der stadig langt til en løsning. Ny forskning peger på, at begrebet »indflydelse« er helt centralt. Uden det bliver vi umenneskeliggjort, erfarer psykolog og forsker Malene Friis Andersen.
Pæn fart på danskernes lyst til at bruge penge her i det nye år – se hvordan vi fylder indkøbskurven
2/4/2023Nye korttal fra Nordea skaber lidt optimisme om privatforbruget. Men frisør- og skønhedssaloner ser dog ud til at have fået mindre travlt på det seneste oven på jule- og nytårsbesøgene.
De byggede Tysklands første atomkraftværk. Nu lukker de det sidste og går en helt anden vej. Blandt andet i Danmark
2/4/2023Tyske RWE skal bygge Danmarks største havvindmøllepark, Thor. Og mens Lars Rebien Sørensen har kickstartet en dansk debat om atomkraft, er RWE færdige med teknologien, når de efter mere end 60 års erfaring om lidt lukker Tysklands sidste atomkraftværk. Energiomstillingen kan klares billigere uden atomkraft, lyder det.