Business internet
Mangel på hænder vil give 17 hårde år til danskerne. Det er »en ulykke, hvis vi ikke får gjort noget ved det«
5/29/2023Her er bagsiden af den bomstærke danske økonomi: Vi er på vej ud i et farvand, hvor vi aldrig har været før. Det kræver nye løsninger.
Christians mål er at højne en million menneskers trivsel. Løftestangen er en ny måde at bruge data på
5/29/2023Medarbejdertrivsel er blevet et vigtigt konkurrenceparameter for arbejdsgivere. Det har skabt behov for at angribe problemfeltet på en ny måde – og netop det gør Christian Højbo Møller med sin virksomhed Zoios. I processen har han fået øjnene op for overraskende mønstre.
Novo Nordisk kom med »atypisk« ønske: Ville have myndighedernes hjælp
5/29/2023Novo Nordisks nye slankemedicin, Wegovy, brager igennem på markedet. Den danske medicinalgigant ønskede myndighedernes hjælp, viser en aktindsigt, som Berlingske har fået.
Lasse oplever paradoksalt fænomen i sit arbejdsliv: Jeg er bange for, at nogen afslører mig, og nu afslører jeg mig selv
5/29/2023Lasse Giversen oplever ofte en form for fagligt mindreværd i sit arbejde, som rammer mange – især de mest dygtige og succesfulde. Selvom det er paradoksalt at sige det højt, har han en vigtig pointe.
Mange oplever komplekset i deres arbejdsliv. Her er eksperternes tips: »Jeg anbefaler det altid til mine klienter«
5/29/2023Mange mennesker oplever et udbredt, fagligt mindreværdskompleks i deres arbejdsliv – og det kan være både stressende og drænende. Derfor har Berlingskes bedt to eksperter om deres bedste tips.
Ann møder klienter i sin praksis, der oplever udbredt fænomen i deres arbejdsliv. Selv de mest succesfulde rammes
5/29/2023Mange oplever en form for mindreværd i arbejdslivet, som kan være både stressende og hæmmende for deres liv. Især nogle grupper er særligt tilbøjelige til at udvikle det, og når det viser sig, er det ofte med de samme tegn. Den gode nyhed er dog, at man kan gøre noget ved det.
Kaos, forsinkelser og strandede passagerer: Flyvelederne har satset stort med konflikt – nu har de måske ramt muren
5/28/2023Tre gange er det lykkedes. I 1989, 1996 og 2007 fik flyvelederne højere løn efter konflikter med deres arbejdsgiver Naviair – den statslige flyvetjeneste. Men nu er der tegn på, at kravet om igen at få bedre arbejdsforhold har ramt en mur. Tiden er i dag en anden, og den nuværende strid i lufthavnen, der har kostet adskillige forsinkelser, ser ud til at blive sværere at løse.
Privatøkonomisk brevkasse: Her kan din eks bestemme over liv og død – for dig
5/28/2023Privatøkonomisk brevkasse: I denne uges brevkasse belyser advokat Allan Ohms reglerne for informeret samtykke ved behandling af patienter.
Klasse klistrer – og afspejler sig i vores løn og karriere 
5/28/2023Litteraturen er fremkaldervæske for de strukturer, der gør, at vi – selvom det gør ondt at indrømme – langtfra har et samfund uden klasser.
Privatøkonomisk brevkasse: Betal mindre skat på dine aktier med dette råd
5/28/2023Privatøkonomisk brevkasse: Seniorrådgiver Søren Verup kommer i denne uges brevkasse med sit råd til, hvordan man kan opnå en lavere skat ved salg af aktier.