Business internet
Overblik: Så lang tid står boliger til salg hos mæglerne, og så meget justerer de priserne
5/9/2021En af vejene til at finde den rigtige mægler er at kigge på såkaldte liggetider og prisjusteringer på de boliger, som mægleren har til salg. Se data for de største mæglere i landet og specifikt i København.
Patriarken og fortidens fejl: Historisk arveopgør kan stække vingerne på familien bag Samsung
5/9/2021Familien bag den sydkoreanske elektronikgigant Samsung er efter patriarkens død stillet over for en historisk milliardregning i arveafgift. Det er blot det seneste kapitel i forsøg på at gøre op med Samsungs og grundlæggerfamiliens dominerende indflydelse i Sydkorea. Det samme opgør sendte først på året Samsung-chefen Lee Jae-yong i fængsel for anden gang på få år.
Guide: Sådan finder du den bedste og billigste ejendomsmægler
5/9/2021Mæglerbranchen ranglister selv sine medlemmer efter, hvor længe deres boliger står til salg, og hvor meget de justerer priserne, efter boligerne er kommet til salg. Priserne holder de fortsat hemmelige, men boligekspert har anslået den samlede regning ved et hussalg, og boligsælgere anbefales at forhandle.
Johan og Anna har valgt lån med 30 års afdragsfrihed – selvom de gerne vil betale afdrag
5/8/2021Et større rådighedsbeløb, mens børnene er små, er en af årsagerne til, at Johan og Anna Hallgren Madsen har valgt populært nyt lån med op til 30 års afdragsfrihed.
Hyld din indre amatør – og bliv klogere på dit liv
5/8/2021Pandemien har vendt op og ned på vores arbejdsliv, og flere af os overvejer lige nu, hvad vi mon skal bruge resten af livet på. Vi har nemlig haft en tænkepause. Vi har arbejdet hjemmefra, og vi har fået øje på, at livet kan mere end bare at suse ud af døren tidligt morgen og komme sent hjem.
Stor guide til lån med 30 års afdragsfrihed: »Både yngre og ældre boligejere kan have glæde af det«
5/8/2021De nye realkreditlån med 30 års afdragsfrihed er på kort tid blevet et populært valg blandt især ældre, men også yngre boligejere. Men hvilke fordele og ulemper er der ved dem, og hvorfor giver lånene panderynker hos Finanstilsynet?
Bankdrift for dummies: Sådan tjener bankerne penge
5/8/2021Hvorfor skal bankerne tjene så mange penge? Behøver de følge med Nationalbankens negative renter? Og kan de ikke bare beholde alle deres indlån selv? Efter den ophedede debat om negative renter har vi fået en række læserhenvendelser, som vi forsøger at besvare her.
Støtten til markederne topper nu
5/8/2021Efter de lette rystelser, der kom i kølvandet på udsalgsstemningen i obligationsmarkedet, har risikofyldte aktiver gjort noget af et comeback.
Gebyrgribbe og grådige: »For mange banker har været på afveje, men nu er kritikken gået i selvsving«
5/8/2021Erhvervsminister Simon Kollerup (S) endte i orkanens øje, efter at han kaldte bankerne for »grådige«, fordi de har sænket loftet for minusrenter. Den udbredte skepsis over for bankerne kan spores helt tilbage til Bibelen, forklarer en bankhistoriker, der ligesom en tidligere bankdirektør og oprydder fortæller, hvorfor bankerne er endt i rollen som prygelknabe.
Nordiske lande vaccinerer mange flere end Danmark – og vi kan kopiere metoden
5/7/2021I Norge, Finland og Storbritannien har flere fået første vaccination, end tilfældet er i Danmark. Flere eksperter peger på, at det kan give mening at gøre som Norge og Finland for hurtigere at kunne løsne restriktionerne.