Computerworld - teknologi
OpenAI løfter sløret: Så lang tid skal du vente på GPT-5
6/24/2024De mange håbefulde brugere af OpenAI's populære chatbot ChatGPT skal væbne sig med tålmodighed på GPT-5. Udgivelsen af denne opdatering ligger nemlig længere væk, end de fleste havde regnet med.
AI bliver det centrale i Trygs kommende strategi
6/24/2024Kunstig intelligens bliver omdrejningspunktet i forsikringskæmpen Trygs kommende strategi, der skal sætte retningen for selskabet i de kommende år.
Apple aflyser tilsyneladende kæmpe AI-opgradering i Europa: Lovgivningen spænder ben
6/24/2024Apple Intelligence ser ikke ud til at ramme det europæiske marked. Ifølge selskabet selv, fordi EU-lovpakken Digital Market Act tvinger Apple til at sænke standarderne for sikkerhed.
Sommerklar: Her er to gode bud på ultralet tilbehør til din sommerferie
6/21/2024Et meget let og lille tastatur sammen med en hub, der reelt kan alt, hvad du har behov for er lækkert udstyr til ferien – især hvis nu arbejdscomputeren skal med.
Skal du gå på sommerferie med et nyt job på hånden - så tjek disse 10 it-stillinger, der er ledige lige nu
6/21/2024Vi har fundet 10 spændende it-stillinger som du kan søge, før sommerferien melder sin ankomst.
Streaming: Mange flere amoralske og afsporede superhelte
6/21/2024Fjerde sæson af The Boys har netop haft premiere, men nu er enden også ved at være nær.
Biden forbyder salg af Kaspersky-software i USA 
6/21/2024Biden-administrationen vil forbyde salg af antivirussoftware produceret af det russiske firma Kaspersky Lab i USA. Det skyldes bekymringer for infrastrukturudbydere og statslige og lokale myndigheder.
Guide: Sådan får du din egen GPT på din maskine
6/20/2024Det er ikke synderligt indviklet at få din egen AI-chatbot op at køre – du vil dog hurtigt erfare, at du gerne vil investere i mere regnekraft.
Disse tre selskaber skal levere hardwaren til Elon Musks ChatGPT-udfordrer
6/20/2024Elon Musk har bestilt en ny supercomputer, som skal træne den næste version af chatbotten Grok. Dell og Super Micro skal levere hardwaren.
Så er det nu: Skal din virksomhed med i opløbet om at blive kåret som Danmarks bedste it-virksomhed i Top 100?
6/20/2024Så er det nu, du skal slå til, hvis din virksomhed skal med i opløbet om at vinde 2024-udgaven af Computerworlds eftertragtede Top 100-kåring af Danmarks dygtigste it-virksomheder. Se her, hvordan du sørger for at få virksomheden med på bruttolisten.
Fra sikkerhed til sårbarhed: Et dyk i virksomhedernes cyberforsvar
6/20/2024Klumme: En ny undersøgelse fra Cisco viser et drastisk fald i antallet af virksomheder, der føler sig godt rustede til at håndtere cybersikkerhedstrusler. Nye og mere sofistikerede angreb, AI og øgede datamængder spiller en stor rolle i udviklingen. Spørgsmålet er, hvordan vi bremser den.
One More Turn!: Ny version af Civilization næste år
6/20/2024Efter otte års ventetid er der endelig en ny version på vej af verdens bedste og muligvis mest vanedannende historiske strategispil.
Amazon investerer 75 milliarder kroner i Tyskland for at møde AI-behov: AWS får kæmpe saltvandsindsprøjtning
6/20/2024Behovet for cloud-datakraft i Europa er nærmest umætteligt, så Amazon må til lommerne og investerer voldsomme 75 milliarder i Tyskland. De fleste af milliarderne skal bruges på den eksisterende infrastruktur i AWS.
Test: Her er bilen, som kun brillerer, når det er sol og sommer
6/19/2024Toyotas første elbil har det bedst med lyse aftener og varme himmelstrøg.
SAP Danmarks omsætning vokser - men driftsresultatet skrumper år for år
6/19/2024SAP’s omsætning i Danmark voksede pænt i 2023 - og langt, langt bedre end forventet. Men driften er en lidt kedelig historie, for overskuddet er faldet næsten hvert år siden 2019.
Overhaler både Microsoft og Apple: Er nu verdens mest værdifulde firma - så meget er selskabet værd
6/19/2024Den enorme tørst efter AI har gjort Nvidias chipforretning til et sandt guldæg. I går tirsdag 18. juni blev Nvidia officielt verdens mest værdifulde selskab.
Fra i dag kan du sende penge til nordmænd og finner med MobilePay. Og lige om lidt også til svenskerne
6/19/2024Fra i dag bliver livet som nordisk turist i Norden en del nemmere. I hvert fald når det handler om at overføre småbeløb med mobilen, som mange af os har vænnet os til.
Test: Det er ret vildt med hovedtelefoner, der (næsten) har indbygget ørelæge
6/18/2024Med en 'personlig tilpasning til dine ører' med i pakken skulle man tro at Denon Perl Pro in-ear hovedtelefonerne kom med egen ørelæge. Det gør de nu ikke, men teknologien fungerer i praksis og er ret smart.
Danske apoteker ramt af hackerangreb: "Vi er først lige blevet gjort opmærksom på det"
6/18/2024En stor dansk indkøbsforening for apoteker er blevet ramt af hackerangreb, hvor de bliver forsøgt afpresset. Indkøbsforeningens direktør bekræfter angrebet, men afviser, at der har været kundedata på den ramte server.
Intels dyreste cpu’er crasher i utide – efter flere måneder aner selskabet stadigvæk ikke hvorfor
6/18/2024Intel døjer med at finde frem til, hvad der skaber fejl og nedbrud i sin dyreste desktop-processorer.
Microsoft blev kritiseret for sin prispolitik på vigtig sikkerhedsstandard - nu trækker selskabet pludseligt i land
6/18/2024Du skulle oprindeligt købe Microsofts dyreste licenspakke for at få adgang til en central mail-sikkerhedsstandard, der indgår i de tekniske minimumskrav til danske myndigheders cyberforsvar. Men efter at blive mødt med kritik, trækker Microsoft nu i land.
Frygt og udskamning gavner ikke jeres sikkerhedskultur
6/18/2024Klumme: Alle organisationer ønsker at opbygge en stærk sikkerhedskultur, hvor medarbejderne udviser god sikkerhedsadfærd – især i forhold til phishing. Men vi har en tendens til at rette næsten al vores opmærksomhed mod fejl og negative resultater.
Masser af begejstring for AI i store nordiske firmaer … men også masser af bekymring og uvidenhed
6/18/2024Generativ AI går sin sejrsgang i de store nordiske firmaer og organisationer, viser en ny undersøgelse. Fire ud af ti er i sving med at indføre det, og fem procent er i mål. Men der er store huller i osten.
USA hiver Adobe i retten for at skjule gebyrer og gøre det svært at opsige abonnementer
6/18/2024Den amerikanske regering anklager firmaet bag Photoshop og Acrobat - og to af cheferne - for bevidst at skjule gebyrer og lægge store hindringer i vejen for kunder, som vil opsige abonnementer på selskabets produkter.