Computerworld - teknologi
Test: Denne 4K skærm er stor, flot og superbillig - men det er en meget åbenlys grund til at gå udenom
1/26/2022AOC leverer 4K opløsning på 27", og til en flot pris på små 2400 kroner. Men ergonomien er så mangelfuld, at den nærmest dumper alene på det grundlag!
"Vi bruger machine learning til at behandle vores data til at optimere billet-priserne - lige som man kender det fra luftfarten"
1/26/2022"Vi svømmer efterhånden i data. Data omkring hvordan vores kunder rejser med togene - og data om hvordan de søger på togene. Det giver nye muligheder for at bruge data, for at få flere kunder i togene."
Digitalisering rusker op i identiteten hos selv de største klenodier
1/26/2022Klumme: Er Mærsk en teknologivirksomhed, der flytter containere? Eller er Mærsk et rederi, som opruster digitalt? Diskussionen lever. Det fortæller lidt om, hvor store kræfter, der er i spil. Måske skal velfærdssamfundet også en tur i vridemaskinen?
Så kort kan det siges: Microsofts nye tablet er det bedste Surface-produkt i årevis
1/25/2022Test: Microsoft har holdt igen længe. Men efter otte år med beskeden udvikling, er Surface Pro serien atter toneangivende.
Kun Nokia kan opdatere Banedanmarks Nokia-systemer: Får tildelt ekstra-ordre på 46 millioner kroner uden konkurrence
1/25/2022Banedanmark er nødt til at lægge ekstra-ordre på 46 millioner kroner hos Nokia til opdatering og support af system, som Nokia selv har leveret.
Microsoft ændrer i default-opsætning af Excel af sikkerheds-hensyn
1/24/2022Microsoft ændrer i default-opsætningen i Excel 4.0 for at beskytte brugerne.
Ugen i tech: Her er VW’s 150.000 kroners elbil: ID Life / Amazon lækker alt om Samsungs nye supertablet / Nvidias nye budget-kort er ude
1/23/2022Ugen i tech: Elbiler, supertablets og udsolgte budget-grafikkort. Vi kommer vidt omkring denne søndag.
Du skal opgradere din iPhone: Apple stopper med at opdatere iOS 14
1/21/2022Vil du være sikker på at modtage en konstant strøm af sikkerhedsopdateringer til din iPhone, så bør du opdatere til iOS 15.
Google lukker for gratis Google Workspace: Fremover skal du betale for at være med
1/21/2022Google sætter en stopper for gratis adgang til Google Workplace og brugere af selskabets gratis legacy-abonnement skal snart punge ud, hvis de ikke vil have deres konto suspenderet.
Bog: Tre omstillinger skal redde verden
1/21/2022Hvis vi som art skal komme godt igennem de næste år, skal både den grønne, den digitale og den sociale omstilling støtte og bære hinanden. En ny bog giver et optimistisk bud på, hvordan det skal ske.
DSB vil købe Microsoft-ydelser for op mod 200 millioner kroner: Præsenterer kæmpe-udbud i løbet af de kommende uger
1/21/2022DSB vil inden for de kommende år købe licenser til blandt andet Microsoft Azure for op mod 200 millioner kroner og er på trapperne med kæmpe-udbud. Se her, hvad der står på DSB’s ønskeseddel.
Disse organisatoriske mekanismer sikrer strategisk brug af big data
1/21/2022Klumme: Der er ret delte meninger om, hvorvidt en organisation vil have fordel af at omstille hele organisationen på samme tid eller lade det ske trinvist eller endda udenfor den eksisterende organisation.
Test: Creatives Stage 360 lydbar er god - fordi dit tv er elendigt
1/20/2022Da billedet blev fladt forsvandt lyden. Løsningen er en soundbar som Creatives Stage 360 - så længde din stue ikke er alt for stor. Læs testen her.
Intel vippet af tronen: Samsung stryger til tops i brandvarmt chipmarked
1/20/20225G-boom, sanktioner mod Huawei og akut chipkrise har sat sit tydelig præg på chipmarkedet i det seneste år. Se Gartners opgørelse over de 10 største chip-producenter her.
Microsoft klar med nyt lappegrej efter store problemer med januars kæmpe-patch: Udgiver lang række Windows-rettelser
1/20/2022Microsofts første Patch Tuesday for 2022 var en broget start på året, som medførte problemer for administratorer og brugere. Nu udgiver Microsoft en stor rettelse til den problemramte patch.
IoT har indtaget sundhedssektoren - men er sikkerheden fulgt med?
1/20/2022Klumme: Manglende sikkerhed kan i værste fald have dødelige konsekvenser, men også føre til bøder for manglende overholdelse af datalovgivningen.
Berygtet botnet er lige nu den største cybertrussel: Tusindvis af danske virksomheder ramt i december
1/20/2022Et berygtet botnet udgør lige nu den mest overhængende trussel mod danske virksomheders it-sikkerhedsværn. Det viser Check Point Software Technologies’ Global Threat Index-rapport for december 2021.
400 brugere fik drænet konti på Crypto.com: Nu refunderer selskabet alle pengene
1/20/2022Crypto.com bekræfter, at 400 brugere har fået drænet deres beholdning som led i, at hackere har fået uautoriseret adgang. Cryp.com refunderer alle de tabte penge, lyder det.
Apple til det amerikanske senat: Antitrust-love kan øge risikoen for sikkerhedsbrud
1/19/2022Apple sender advarsel mens det amerikanske senat overvejer at vedtage en lov, der skal tvinge tech-giganterne til at give app-monopolet fri. Muligheden for at downloade apps udenfor App Store svækker it-sikkerheden, lyder advarslen.
Microsoft helt i top på ærgerlig liste: Her er de 10 virksomheder, hvis navne oftest anvendes til phishing-forsøg
1/18/2022Det er især Microsoft, DHL og Google, hvis brands oftest må lægge navn til phishingmails - og altså dermed de afsender-virksomheder, som du skal være mest påpasselig over for.
Rusland sender endnu en bøde efter Google
1/17/2022Endnu en dag og endnu en bøde fra Rusland til Google, for ikke at fjerne indhold fra sin søgemaskine, som er ulovligt at tilgå efter russiske standarder.
Test: Denne 32" 4K-skærm er gabende kedelig på papiret, men er blevet min favorit i prisklassen
1/17/2022Det er noget så ordinært som en 4K-skærm på 32" til lige over 3.000 kroner og uden nogen former for "bling"-effekt i features eller design. Det lyder kedeligt. Men det er det slet ikke.
Her er de tre største malware-trusler mod Linux lige nu
1/17/2022Især de mange små IoT-enheder er for tiden hovedmål for hackere, der går efter Linux. Her er de tre største malware-typer rettet mod Linux lige nu.
Fem gode råd i den digitale transformation
1/17/2022Klumme: Datadrevne beslutninger leder typisk til bedre beslutninger. Ledere vil enten omfavne dette faktum eller blive erstattet af andre, der gør. I sektor efter sektor vil virksomheder, der finder ud af at kombinere domæneekspertise med dataindsigt, trække fra deres konkurrenter.