Computerworld - teknologi
Ugen i tech: Disse elbiler har den bedste vinter-rækkevidde / Sonos-højttalere får Alexa-stemmstyring i Danmark / Samsung klar med nye lækre smartphones
2/5/2023Ugen i tech: Disse elbiler har den bedste vinter-rækkevidde. Sonos-højttalere får Alexa-stemmstyring i Danmark, og så løftede Samsung i løbet af ugen sløret for en række nye toptunede smartphones.
Stortest: Her er tre smarte bud til at få Wi-Fi med smæk på i hele huset
2/3/2023Det bedste wifi er baseret på mesh-teknologi og anvender wifi 6-standarden. Læs testen af tre systemer fra Netgear, TP Link og Asus.
Data er i gang med at revolutionere moderne fodbold - kom med inden for i Brøndby IF's data-afdeling
2/3/2023I fodboldklubbens Brøndby IF's data og analyse-afdeling er man inspireret af, hvordan der arbejdes i it-afdelingerne i det mere konventionelle erhvervsliv. I stigende grad er dataloger, matematikere og datascience-folk begyndt at finde vej ind i moderne fodboldklubber.
Vækstfonden har anvendt overvågnings-software til at indsamle data på brugere
2/3/2023I flere måneder har Vækstfonden sendt nyhedsbreve ud til sine modtagere, der indeholdte overvågningsfilen spy pixels. Det møder nu alvorlig kritik fra Datatilsynet.
Inden længe vil AI kunne forhandle dine kontrakter for dig: Så tæt på er vi
2/3/2023Reportage: Computerworld var taget med til Devoteams nytårskur, der bød på fem forudsigelser. En forudsigelse om automatiserede kontraktforhandlinger stjal al opmærksomheden. "Tør vi lade kunstig intelligens tage så meget kontrol over vores kontrakter?"
Microsoft, Github og OpenAI vil have sagsanlæg smidt i skraldespanden
2/3/2023Selskaberne er utilfredse med retssagen vedrørende ophavsret i forbindelse med Github Copilot og ønsker derfor, at retten dropper sagen.
Fire grunde til at skifte fra Windows 10 til Windows 11 – og fem grunde til at lade være
2/3/2023Brugerne så småt begynder at migrere over på det nye styresystem, men der stadig mange, der holder fast i Windows 10. Her er derfor en række grunde for og imod et skifte til det nye OS.
Brugerne vælter ind: ChatGPT er den hurtigst voksende tjeneste nogensinde
2/2/2023AI-tjenesten ChatGPT er den hurtigst voksende forbruger-service nogensinde i internettets historie.
Her er 10 devops-stillinger som du kan søge nu
2/2/2023Er du på jagt efter et devops-job, så har vi fundet 10 super-spændende job, hos virksomheder som DSV, Formpipe Software og Shure Scandinavia. Start din jobjagt her.
OpenAI lancerer ChatGPT Plus: Det får du for 135 kroner om måneden
2/2/2023OpenAI, der er virksomheden bag ChatGPT, lancerer nu en abonnementsordning, der blandt andet kommer til at give de betalende brugere flere fordele.
Test: HPs alt-i-en bærbar giver smæk for skillingerne
2/1/2023Kombinationen af en kompakt bærbar og en trykfølsom skærm, der kan vendes rundt, er god. Prisen er også godkendt - ikke mindst med i7 processor under ”hjelmen”.
Google vil integrere Chromebooks med Microsoft 365
2/1/2023Google arbejder på at integrere Chromebooks styresystem ChromeOS bedre med Microsoft 365.
Microsoft klar med nødopdatering: Kan hastefikse problem med din skærm
2/1/2023Microsoft har udgivet en opdatering uden for sit normale loop, fordi det er en hastesag. Opdateringen er rettet mod at løse XPS-skærmproblemer, som er opstået i forbindelse med en opdatering fra december.
Gmail-grundlægger efter ChatGPT-indtog: Googles forretning overlever i maksimalt to år
2/1/2023Grundlæggeren af Gmail, Peter Buchheit, kommer med en – for Google – dyster udmelding om søgegigantens fremtid, efter ChatGPT har taget verden med storm.
Her har du fire nye danske alternativer til WeShare
2/1/2023Her kan du få fire danske alternativer, efter WeShare er lukket 1. februar 2023.
Systematic etablerer nyt selskab: Skal udvikle teknologi til "banebrydende" nye flådeskibe
2/1/2023Sammen med en udspringer fra A.P. Møller Mærsk etablerer Systematic helt nyt selskab, der skal udvikle og producere en helt ny type flådeskibe, der kan konfigureres til alt fra miljøskibe og minestrygere til patruljefartøjer.
Grønlandsk satellit skal give bedre internet i Grønland: SpaceX sender den ud i rummet på søndag
2/1/2023På søndag sender SpaceX en ny satellit i kredsløb, som skal give bedre internet til flere dele af Grønland. Se hvor du kan følge med i opsendelsen her.
OpenAI lancerer nyt værktøj: Skal opdage tekster skrevet af andre AI
2/1/2023Moderselskabet bag ChatGPT lancerer ny AI, der skal opdage tekster, der er blevet skrevet af AI - som eksempelvis ChatGPT.
Password-manager erkender stort datalæk to måneder efter hackerangreb
1/31/2023Over to måneder har det taget password-manageren LastPass-ejeren ToGo at indrømme kompromittering af kunders data.
Test: Underspillet design og høj kvalitet gør Dell XPS 13 til en ”must have”
1/31/2023Den gennemførte kvalitet i det luksuriøse, men underspillede, design gør Dell XPS 13 til lidt af en designperle, der også leverer varen i performance.
Sony halverer udbud af PlayStation VR2-headset: Ingen vil købe dem
1/31/2023Det viser sig at være sværere at sælge VR til forbrugerne end Sony havde regnet med. Efter skuffende forsalg halverer hardware-leverandøren sit udbud.
Har du fået afregnet? WeShare lukker og slukker - her er, hvad du skal gøre
1/31/20231. februar lukker WeShare, og derfor er det tid til at få afregnet i appen. Når du det ikke, så er der stadig hjælp at hente. Se her, hvordan du overfører de uafsluttede regnskaber til MobilePay.
Microsoft med kraftig opfordring til enterprise-kunder: Patch nu for pokker
1/31/2023Microsoft beder nu sine kunder om at patche Exchange-servere for at få lukket sårbarheder. Se Tech-gigantens syv råd til nem opdatering her.
Microsoft vil tvinge brugere over på den nyeste version af Windows 11
1/31/2023Hvis din enhed kører en ældre version af Windows 11, vil Microsoft automatisk opdatere den til det nye 22H2.