Computerworld - teknologi
Apple har nået en milepæl i selskabets desperate jagt efter erhvervskunder til Mac – overhaler pc'en på it-sikkerhed
12/5/2023Apple har længe ønsket at komme tættere på erhvervslivet, når de mange potentielle virksomhedskunder skulle vælge it-løsninger. Nu har selskabet nået et stort vendepunkt, viser en undersøgelse fra Cisco.
Er Windows 11 hurtigere end Windows 10? Få svaret her
12/5/2023Windows-versioner har ry for at blive oppustede og langsommere med alderen. Men passer det? Entusiast-side har testet Windows 10 mod Windows 11.
Microsoft advarer: Russiske hackere udnytter Exchange-sårbarhed
12/5/2023En sårbarhed i Exchange bliver i øjeblikket udnyttet af en statsfinansierede russisk hackergruppe, lyder advarslen fra Microsoft.
Kan du ikke logge på E-boks, MitID og NemID? NemLog-In ramt af nedbrud
12/5/2023Adgangssystemet til E-boks, MitID og NemID er lige nu nede.
Ny virkelighed: APT’er sætter turbo på sofistikerede cyberangreb
12/5/2023Klumme: Når der ikke er nogen malware, er vi nødt til at interessere os for, hvad systemerne normalt gør, og hvornår de gør noget, de ikke plejer. Derfor er logopsamling vigtigt.
DNA-selskab hacket: Oplysninger på millioner af brugere er blevet lækket
12/5/2023Millioner af brugere, der er kunder hos gentest-firmaet 23andMe, har fået deres data lækket.
Hundredevis af sårbare servere hos Statens IT vækker bekymring hos eksperter
12/5/2023Flere eksperter er bekymret over, at hundredvis af servere hos Statens IT ikke længere kan sikkerhedsopdateres.
Britisk atomanlæg kan være blevet hacket af gruppe med russiske og kinesiske forbindelser
12/5/2023Hackere har haft adgang til it-systemer på et britisk atomanlæg, der allerede i 2015 konstaterede, at it-systemerne var blevet kompromitteret, skriver en engelsk avis. Den britiske regering afviser dog flere af avisens oplysninger.
Danmarks største fagforbund varsler konflikt med Elon Musk og Tesla
12/5/20233F har sendt et konfliktvarsel til Dansk Arbejdsgiverforening, der er klar til at gå i sympatiaktion mod amerikanske Tesla, der i gennem seks uger har været i konflikt med den svenske fagforbund IF Metalls.
Test af Apple iMac i tredje potens: En tiltrængt overhaling
12/4/2023Apple giver sin nydelige iMac en tiltrængt turboladning af maskinrummet.
Microsoft klar med de to sidste opdateringer til Exchange Server 2019 – kommer efter endt support
12/4/2023Microsoft kommer med den sidste opdatering til Microsoft Exchange Server 2019 i 2024, selvom den pågældende version egentlig er gået ud af support på det tidspunkt. ”Dette kan være forvirrende,” lyder det fra Microsoft.
AI er fremtiden - er du klar til at håndtere risikoen? Læs et helt kapitel fra ny bog forfattet af 150 af verdens førende iværksættere, ledere og innovatører
12/4/2023Indsigt: Den danske iværksætter Jonathan Løw har i en ny bog med titlen ”Doers & Dreamers” fået 150 af verdens førende iværksættere, ledere og innovatører til at dele råd og idéer. Det inkluderer folk som Wordpress-founder Matt Mullenweg, Airbnb-stifter Brian Chesky og investor Tim Ferriss.
Microsoft på vej med nyt datacenter 30 kilometer fra Danmark
12/4/2023Microsoft køber byggegrund ganske tæt på den danske grænse, hvor selskabet vil bygge nyt stort datacenter.
Storbank kalder samarbejde en forbandet fejl - nu jagter Apple en ny finanspartner til sit prestigeprojekt
12/4/2023Apple Card blev lanceret med stor fanfare for fire år siden, men Apples helt centrale partner bag projektet har fået kolde fødder og vil ud af samarbejdet.
Årets vigtigste produktlancering for Google ramt af problemer - kæmpe AI-nyhed kan blive udskudt til januar
12/4/2023En ny kunstig intelligens-løsning, der muligvis kan sætte OpenAI’s GPT-4 til vægs, fra Google kan ende med at blive udskudt til 2024. Løsningen skulle ellers efter planen have været præsenteret for offentligheden i de kommende dage.
Nu slippes den løs: Her er Teslas ekstreme Cybertruck
12/1/2023Tesla afsindige Cybertruck er sluppet løs. Dyr og længe ventet, men også stor og ekstrem kraftfuld.
Nørgaard: At sove i sne, bornholmsk syp med chili - og derfor bør EDC hedde EDB istedet for
12/1/2023Klumme: Jeg er kæmpe fan af at ansætte stadigt flere i det offentlige, så længe de bare ikke laver noget, der reelt gør en forskel. Det holder de unge akademikere væk fra gaderne og sætter gang i økonomien.
Vrede SAP-kunder frygter, at million-investeringer er gået til spilde - det er en regulær kovending i vilkår, lyder anklagen
12/1/2023SAP har begået en regulær kovending, lyder det fra en række SAP-kunder efter, at selskabet har annonceret, at visse nye og innovative funktioner i fremtiden vil blive forbeholdt bestemte kunder.
Slut med faldende komponent-priser: En række pc-komponenter bliver nu dobbelt så dyre
11/30/2023Det bliver dyrere at anskaffe sig hukommelse og lager til kommende pc’er og smartphones.
Bog: I maskinrummet bag datidens største spilfællesskab
11/30/2023På toppen havde 12 millioner en World of Warcraft-konto. I ”The WoW Diary” fortæller en af de centrale designere om spillet, der til næste år kan fejre 20-års jubilæum.
Brugere brokker sig: Dokumenter og data er forsvundet sporløst fra Google Drev
11/30/2023Har du oplevet at miste dokumenter og filer i Google Drev, som burde være gemt? Flere brugere melder nu om måneders tabt arbejde og forretningsdata, som er forsvundet fra Googles cloud-tjeneste.
Ikea klar med smart-grej til budget-pris: Priserne begynder under 100 kroner
11/30/2023Tre prisvenlige og anvendelige smart-home enheder er på vej fra Sverige.
Digitaliseringsstyrelsen i GDPR-brud: Har ikke fulgt reglerne i sin håndtering af MitID
11/29/2023Digitaliseringsstyrelsen har ikke overholdt GDPR-reglerne i sin brug af det usikre JavaScript som anvendes under MitID.
Guldager: Torsdag er det et år siden, at ChatGPT satte en revolution gang - og du kan roligt tage AI til dig
11/29/2023Klumme: Tænk at leve i en af vores tids største tech-revolutioner. Tænk at være på arbejdsmarkedet i en tid som denne. Dette er, hvis ikke allerede du har gættet det, en hyldest til en fødselar og et stykke software, der kan komme til at ændre hele vores liv, hvis ikke allerede det har gjort det.