Computerworld - teknologi
BMW's elektriske 5-serie er lidt af en multikunster – og prisen bliver skarp
5/29/2023BMW underbyder ærkerivallen fra Mercedes med sin nyeste elbil.
Prøvekørt: Med Concept Luna kan du en dag flå din bærbare fra hinanden uden bruge af værktøj - og opgradere eller reparere selv
5/26/2023Med Concept Luna vil storproducenten Dell Technologies vise en anden vej. En vej hvor hovedparten af komponenterne kan udskiftes af dig ved bare at klikke dig igennem delene. Vi har prøvet maskinen.
DTU-udviklet tilfældighedsgenrator skal bringe Danmark helt foran i kvantekonkurrencen
5/26/2023Den største konkurrencefordel er den simple opbygning ifølge danske Alea Quantum Technologies, der med en ny kvantemekanisk tilfældighedsgenerator vil konkurrere blandt andre generatorer på markedet i dag.
Elon Musk har fået grønt lys: Må indsætte computerchips i menneskehjerner
5/26/2023En lille chip indsat i menneskehjernen kan i fremtiden give mennesker digitale superkræfter og kurere alvorlige lidelser. Nu har Elon Musk fået grønt lys til at foretage de første forsøg
Microsoft melder om problemer med filer i Windows
5/26/2023Windows-problemer fører til besvær med at kopiere og gemme filer.
EU og Google indgår frivillig aftale om kunstig intelligens: ”Vi kan ikke tåle at vente på lovgivning træder i kraft”
5/26/2023EU og Google finder fælles fodslag om et kommende AI-regelsæt forud udarbejdelse af lovgivning på området.
Med ny direktør ved roret vinder Microsoft for femte år i træk Image-undersøgelsen: "Vi arbejder altid på at blive bedre, og jeg har fire fokuspunkter"
5/26/2023Suveræne Microsoft løber igen i år med sejren som den it-virksomhed i Danmark med det bedste image. Ud fra 14 forskellige succes-parametre ligger Microsoft Danmark i top fem på 12 af dem.
Dansk firma bygger Europas første 3D-printede skole i Ukraine
5/26/2023Danske Cobod er i fuld sving med at bygge en 3D-printet skole i Lviv i Ukraine, hvor der er massivt brug for nye skoler til internt fordrevne.
Forbudt i USA: Danmark bruger fortsat massevis af kinesiske kameraer til at overvåge millitær, politi og kritisk infrastruktur
5/26/2023Kameraer fra et statsejet kinesisk selskab bruges i vid udstrækning af dansk politi og millitær, selv om de er helt forbudt i USA af sikkerhedshensyn. Og Vejdirektoratet har lige købt 170 nye kameraer.
Gældsplagede GN Store Nords aktiesalg blev klaret på rekordtid
5/26/2023Det tog kun GN Store Nord otte timer at hente nye milliarder til at nedbringe en tyngende gæld efter købet af Steelseries.
Kunstig intelligens får lam mand til at gå: Er vi ved at udviske grænsen mellem menneske og maskine?
5/25/2023Et nyt interface mellem den menneskelige rygmarv og hjerne har hjulpet en lam mand med at få sin gangfunktion tilbage.
Test: Her er endnu et spillevende bevis på, hvorfor du vil gerne have en OLED-skærm på dit skrivebord
5/25/2023En 27” skærm med en opløsning, der er et perfekt kompromis mellem pixeltæthed og læsbar tekst er en god løsning. Læg OLED panel med i ligningen og du har en vinder til kontoret.
ChatGPT-stifter advarer mod EU's AI-regulering: "Hvis vi ikke kan leve op til det, må vi stoppe driften"
5/25/2023EU-borgere kan risikere at miste adgangen til ChatGPT og lignende tjenester, hvis EU’s kommende regulering af kunstig intelligens bliver for restriktiv, lyder advarslen fra OpenAI’s topchef Sam Altman.
Stor undersøgelse: Disse elementer lægger de it-professionelle især vægt på når de skal vælge leverandør
5/25/2023Image 2023: Computerworld har spurgt danske it-professionelle om, hvad der er det vigtigste hos en leverandør. Her er de 14 parametre, som danske it-professionelle vægter højest, når de skal vælge leverandør.
Microsoft kommer med stor opgradering til PowerToys: Nu kan du styre flere PC’er med en enkelt mus eller tastatur
5/25/2023Den nye PowerToys version 0.70.0 er på gaden, og der er flere nye funktioner til brugerne.
Omfattende it-nedbrud hos SAS: Hackergruppe tager ansvaret og kræver løsesum
5/25/2023Flere af SAS' hjemmesider har været ramt af nedbrud. SAS kalder det et teknisk problem, men har ikke specificeret, hvad der præcis er sket. Alt imens påstår hackergruppe, at det er gruppen, der står bag - og afkræver nu SAS en løsesum for at indstille angrebet mod det skandinaviske luftfartsselskab. Opdateret.
Sådan undgår du forkerte kravspecifikationer, som ender med elendige løsninger og slagsmål i retten
5/25/2023Klumme: Kravspecifikationer i forbindelse med it-indkøb er en kunstart, som sagtens kan ende med en teknologisk og økonomisk katastrofe. Kunsten at finde balancen, hvor kravene er så præcist formuleret, at man får det, man ønsker, uden at gøre kravene så detaljerede, at de lægger alt for mange sten i vejen for leverandøren. Og hvordan gør man så det?
Image 2023: Her er de virksomheder som danske it-professionelle synes er mest troværdige
5/25/2023Image 2023: Du kan som virksomhed være kompetent. Dygtig. Innovativ. Måske endda have sympatiske medarbejdere. Men at blive kendt for sin troværdighed er en af de egenskaber, som det tager tid at opnå.
Satya Nadella udpeger de fem vigtigste annonceringer ved dette års Build: "Den største lancering af et dataprodukt fra Microsoft siden lanceringen af ​​SQL Server"
5/24/2023Microsofts topchef peger på de fem mest banebrydende annonceringer ved Microsoft Build 2023.
Microsofts app-butik til Windows får en kæmpe-overhaling: Blandt de fede nyheder er dog en stor ulempe
5/24/2023Microsoft Store vil gøre det enklere at finde frem til de gode apps og holde fast i dem, når du skifter system. Men med forbedringerne følger flere annoncer.
Slut med fælles Netflix-konto: Streaminggiganten slår ned på brugere, der deler adgangskoder i Danmark
5/24/2023Netflix påbegynder sin ventede klapjagt på brugere, som deler adgangskoder med personer, de ikke bor på adresse med.
HP-printere verden over viser blå skærmfejl. Kunder må vente på løsningen
5/24/2023En række HP Office Jet-printere verden over viser lige nu blå skærm, efter en opdatering blev frigivet tidligere på måneden. Rådet til kunder, der kontakter HPs support er at vente.
Sådan indgår du kontrakter om it-indkøb, som faktisk skaber værdi for din virksomhed
5/24/2023Klumme: Kontrakter om teknologiske anskaffelser ofte er ensidigt formulerede, hvor risici kun er tildelt den ene part. En kontrakt skal selvfølgelig være er bindende og kunne håndhæves ad retlig vej. Men det er lige så vigtigt, at kontrakten giver parterne mulighed for at opnå deres forretningsmæssige målsætninger. Og hvordan gør man så lige det?
Microsoft lancerer heftig produktopdatering med AI: ChatGPT får direkte adgang til søgemaskinen Bing
5/24/2023Microsoft har lanceret en større AI-opgradering af blandt andet ChatGPT, søgemaskinen Bing og flere cloud-ydelser.