Version 2
AI og visuel feedback ruster lægerne til vanskelig hudkræftdiagnose
7/26/2021Kunstig intelligens og modermærkekræft ligner det perfekte match. Helt så enkelt er det ikke, men en ny dansk app forsøger at træne lægerne og give brugbar beslutningsstøtte.
Skatteslagsmål med Amazon fortsætter: Nu anker EU afgørelse om 250 millioner euro
7/23/2021En årelang skattetvist mellem EU og Amazon får nu endnu en tur i vridemaskinen. For mens Amazon fik medhold i maj, så anker EU nu afgørelsen, skriver flere internationale medier.
Hacker stjæler data fra verdens største olieproducent
7/23/2021En hacker vil have kryptovaluta svarende til 50 millioner dollars for at slette oplysninger, der blandt andet omfatter lokationer for olieraffinaderier.
Store hjemmesider nede efter problemer hos cloud-udbyder
7/23/2021Besøgende blev i går mødt med beskeden »Error 503 Service Unavailable«, når de forsøgte at tilgå hjemmesiderne for blandt andet Spotify og Hulu.
Franske organisationer er under kinesisk hackerangreb
7/23/2021Franske organisationer er mål for en aktiv kinesisk hackerkampagne, som gruppen APT31 står bag. Man bruger kompromitterede routere til at udføre spionage og angreb.
Højhastighedsbredbånd storsælger: Men er det overhovedet nødvendigt?
7/23/2021PLUS. Over halvdelen af de danske husstande har i dag et bredbåndsabonnement med mindst 100 Mbit/s. Selvom de færreste familier vil opleve en mærkbar forskel, så stiger salget af højhastighedsforbindelser på mere end 300 Mbit/s også markant.
Nu kan du tjekke, om du er blevet udspioneret
7/22/2021Pegasus er spyware, som er brugt mod en række journalister og aktivister. Du kan nu selv tjekke, om du er blevet udspioneret.
22-årig anholdt og sigtet for sidste sommers kæmpe Twitter-hack
7/22/2021Endnu en bagmand med ansvaret for sidste års store Twitter-hack har fået håndjern på og er sigtet for flere cyberkriminelle aktiviteter.
EU vil bremse kryptovaluta til hvidvask og terror
7/22/2021Det skal være lettere at spore kryptovaluta, mener EU-Kommissionen, og der bør gælde de samme hvidvaskregler som for bankoverførsler.
CFCS i ny rapport: Meget høj trussel fra ondartede scanninger
7/22/2021Center for Cybersikkerhed advarer virksomheder og myndigheder mod ondartet scanninger i ny trusselsvurdering.
Pegasus-spyware inficerede telefoner via zero-click-angreb og nuldagssårbarheder
7/22/2021En omfattende undersøgelse har afsløret, hvordan et israelsk overvågningsværktøj er blevet misbrugt af slyngelstater. Amnesty International, der har været med til undersøgelsesarbejdet, peger i en metoderapport på, hvordan værktøjet har inficeret ofres telefoner.
Netflix gør klar til at udvide med gaming
7/21/2021
Uddannelsesinstitutioner jagter it-system til 28.000 elevers digitale eksaminer
7/21/2021Flere af landets erhvervsakademier og maritime institutioner er gået sammen om indkøbet af et it-system til at gennemføre digitale eksaminer for tusindvis af elever. Det viser EU's udbudsdatabase.
Kontrakt om digital tinglysning annulleres
7/21/2021Klagenævnet for Udbud har annulleret kontrakten mellem Domstolsstyrelsen og Netcompany, der skulle stå for drift af det digitale tinglysningssystem, e-TL.
Utålmodige politikere: Vil have app til rejsekort »hurtigst muligt«
7/21/2021PLUS. Det går for langsomt med at udvikle den app, der gør det muligt at bestille og betale for rejser med Rejsekort og Rejseplanen på mobiltelefonen, mener forligspartier.
Kina afviser beskyldninger om at stå bag Microsoft Exchange-hacket
7/20/2021Bredsiden fra USA, EU og en række samarbejdspartnere afvises fuldstændigt af Kina, der i stedet retter en række beskyldninger mod Vesten.
Datatilsynet med skarp kritik i teledatasagen: »Der skal bare ikke være nogen vaklen i geledderne«
7/20/2021Datatilsynets undersøgelse af sagen om Politiets brug af teledata resulterer i »alvorlig kritik«. Tilsynet kalder det en sag om menneskerettigheder og påpeger, at det er »fundamentalt«, at man kan stole på Politiets behandling af oplysninger.
Wi-Fi-udvidelse udløser dansk ekstraregning på 100 millioner kroner
7/20/2021S-togets signalsystem skal flytte sendefrekvens, da 480 MHz i nedre del af 6 GHz skal bruges til ulicenseret Wi-Fi i hele Europa. Det giver en dansk ekstraregning på 100 millioner kroner, fordi S-togets signalsystem bruger mere båndbredde end andre europæiske bybaner.
Læk afslører slyngelstaters omfattende misbrug af israelsk overvågningsværktøj
7/20/2021Overvågningssoftware fra det israelske firma NSO Group er ifølge flere medier blevet brugt mod aktivister, politikere og advokater flere steder i verden.
V2’s klima-app i sommervarmen: Kølige komponenter og lækker logik mødes
7/20/2021De fancy komponenter vender tilbage til vores klima-app, der efterhånden kan noget - som spaghetti med kødsovs.
USA og EU med kras udmelding: Kina og kriminelle bander stod bag Microsoft Exchange Server-hack
7/19/2021Biden-administrationen, EU og NATO peger nu i samlet flok på Kina som ansvarlig for en række hefttge cyberangreb heriblandt forårets store Hafnium-hack målrettet Microsoft Exchange Servere. Angrebets skulle være udført i samarbejde med kriminelle organisationer og den kinesiske stat være hjernen ...
Region politianmeldt: Data om 30.000 børn i psykiatrien lå tilgængeligt i halvandet år
7/19/2021Datatilsynet politianmelder Region Syddanmark med krav om en bøde på en halv million kroner for ikke at have godt nok styr på sikkerheden omkring en database med følsomme oplysninger, der i mere end halvandet år ikke var beskyttet overfor nysgerrige fremmede.
Godt nyt til din router: Dansk Wi-Fi-kapacitet fordobles til jul
7/19/2021Ved årsskiftet frigives 480 MHz frekvensspektrum til ulicenseret Wi-Fi i hele Europa, og dermed også i Danmark. Det er tæt på en fordobling af den nuværende kapacitet.
Analyse: Mere end hver femte borger er digitalt udsat og kan komme i klemme i systemet
7/19/2021Ny rapport om digitalt udsatte borgere fra Digitaliseringsstyrelsen og Kommunernes Landsforening er fyldt med grelle eksempler på urimelige vilkår for samfundets svageste. Mellem de hjerteskærende fortællinger har myndighederne også løsningsforslag til fremtiden.
Blog: Moore's lov er bagud
7/17/2021Der kører en debat blandt visse klimaforskere for tiden, som nogenlunde kan koges ned til om der burde startes et internationalt projekt "på skala med CERN" for at komme et skridt videre med klimamodellers opløsningsevne. Problemet er primært at der er så forbandet meget vand: 1.335 (±1%) mia ku...
Video: Internetaktivisten bag Europas cloud-hovedpine gør status et år efter dommen
7/16/2021Mange europæiske virksomheder har ikke fattet alvoren af dommen, der for et år siden satte mange urolige miner i både offentlige og private virksomheder. Sådan lyder kritikken fra Max Schrems et år efter dommen.
Blog: Hacker Camp i August, Bornhack 2021
7/16/2021Yay, vaccinerne ruller ud, nogle restriktioner er løftet. Camp livet begynder! Jeg har netop afholdt en hyggeweekend i gårdhaven, i det nye hus. Det gik præcist som det skal og bør, med varme, sol, regn og sammenstyrtet solsejl :-D Vi var ikke så mange, men det var fantastisk at sidde sammen n...
Facebook lukker 200 avancerede iranske hacker-konti
7/16/2021Iranske hackere forsøgte med matchende profiler på de sociale medier at få adgang til medarbejdere i forsvarsindustrien.
DNA fra danske kvinder og fostre havner i kinesisk database
7/16/2021Selskabet bag den såkaldte NIFTY-test, der bruges til screening for kromosomsygdomme som Downs og Turner, som udbydes af private scanningsklinikker herhjemme, samarbejder direkte med den kinesiske folkehær.
Tysk tilsyn og hollandske ministre: Microsoft og Google er ulovligt i skolerne
7/16/2021Man bør ikke bruge Microsoft i tyske skoler, og man bør ikke bruge Google i hollandske skoler. Det vurderer landenes myndigheder efter en undersøgelse af tjenesterne, men der er ikke udsigt til en lignende vurdering fra det danske datatilsyn, oplyser man.