Version 2
Forsvarsminister i Huawei-samråd: Det kan godt være, vi skal sikre lovhjemmel til forbud mod bestemte aktører
22-01-2019Det er ikke muligt at forbyde danske teleselskaber at anvende udstyr fra Huawei, men regeringen åbner op for at se på lovgivningen, fremgik det af et samråd i Forsvarsudvalget i dag.
Oprettelse af ny kunde fik softswitch hos TDC til at brage ned
22-01-2019Det var oprettelsen af en ny kunde, der tidligere på dagen fik en teleplatform hos TDC til at gå i sort.
Blog: Skal vi have en ny karakterskala?
22-01-2019Der er (igen igen) diskussion i medierne om karakterskalaen, hvor mange dømmer 7-trinsskalaen ude -- dog af forskellige årsager. Nogle savner det exceptionelle 13-tal, andre er kede af, at springene mellem karaktererne er ujævne -- der springes både 2 og 3 mellem naboværdier, andre synes, at der...
Hacker: Populært Wordpress-plugin er gennemhullet
22-01-2019Et hackerangreb anklagede Wordpress-plugin'et WPML for at indeholde store sikkerhedshuller, men WPML afviser.
Norge får en it-minister: »Der skal være fokus på gennemførelseskraft og gevinster«
22-01-2019IKT-Norge bifalder at digitalisering og it nu får sin egen minister i Norge.
Massivt nedbrud hos TDC
22-01-2019Et stort nedbrud hos TDC har påvirket blandt andet mobil- og fastnet-telefoni.
Regeringens stresspanel: Aula bør aflyses
22-01-2019Planerne om den digitale samarbejdsplatform til skoleelever og lærere, Aula, bør droppes til fordel for kontaktbogen, lyder det fra stresspanelet.
Rusland anklager Facebook og Twitter for overtrædelse af datalove
22-01-2019Rusland kræver, at data på den russiske befolkning skal opbevares i landet. Landets myndigheder langer nu ud efter Twitter og Facebook, fordi de ikke har planer om at opsætte servere i Rusland.
Data science hos fintech-selskab: Vi vil ikke fikse hele datafundamentet på én gang
22-01-2019Danske Lunar Way har etableret et data science-team med en simpel opgave: Skab værdi hurtigst muligt.
Sådan skriver du unit tests
22-01-2019Gik du glip af unit tests? Ingen problemer. Vi gennemgår teknikken, der fører til stabile programmer uden frustrerende debugging.
Frankrigs datatilsyn giver Google GDPR-bøde på 50 millioner euro
21-01-2019Det franske datatilsyn vurderer i en ny afgørelse, at Google ikke har juridisk basis for at udnytte sine brugeres data til målrettede reklamer.
KU-professor til Rigsrevisionskritik: »De forstår ikke universiteter som arbejdsplads«
21-01-2019I en rapport udgivet fredag kritiserer Rigsrevisionen de største danske universiteters sikkerhed i lagring af forskningsdata. Den kritik er forfejlet, mener leder af HPC-centret på fakultetet Science, Brian Vinter
Ny malware-apps i Google Play Store undgår sikkerhedsforskerne på snedig vis
21-01-2019Malware i apps, som kan downloades via Google Play, anvender inficerede enheders bevægelses-sensor til at undgå opdagelse.
Sveriges datatilsyn undersøger Googles enorme indsamling af lokationsdata
21-01-2019Myndigheden skal undersøge, hvordan Google indsamler og anvender lokaliseringsdata fra svenske brugere.
Professor i it-projekter tvivler på succes med EFI-afløser: »Det er for indviklet«
21-01-2019Det nye inddrivelsesssystem PSRM er ikke radikalt forbedret siden forgængeren EFI, mener Søren Lauesen fra IT-Universitetet.
Nu er 'dødsdatoen' for Microsofts mobilplatform klar: Skift til iOS eller Android
21-01-2019Microsoft anbefaler kunder at flytte over til Android- eller iOS-enheder, hvor Microsofts mobil-apps i fremtiden bliver understøttet.
Skole-it-systemet Aula åbner for de første lærere
21-01-2019Det største offentlige it-projekt i dansk historie, den digitale samarbejdsplatform for elever, lærere og forældre Aula, har nu påbegyndt et pilotforløb med lærere i fire kommuner, som skal teste systemet og give feedback.
Facebook står til stor bøde for datalæk i Cambridge Analytica-sag
21-01-2019Ifølge The Washington Post vil USA's Federal Trade Commission snart idømme Facebook en bøde på over 140 millioner kroner.
Forstå projektet: 120 it-systemer skal få 4,4 mia. kroner sikkert hjem i kommunekasserne
21-01-2019Mens staten rydder op i EFI og udvikler det nye inddrivelsessystem PSRM, går Danmarks 98 kommuner et tvungent projekt i møde, hvor over 120 it-systemer skal tilpasses.
Frustration over Skats EFI-afløser vokser i kommunerne: »Vi føler os magtesløse«
21-01-2019Regeringens nye it-system til at kradse penge ind vil få store konsekvenser for kommunerne, vurderer KL. Over 120 it-systemer og 4,4 milliarder kroner er på spil.
Blog: Uden åbenhed, ingen tillid. Uden tillid, ingen data. Uden data, intet internet
19-01-2019Regeringen har fremsat et lovforslag om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed (CfC), der i sin nuværende udformning giver CfC under Forsvarets Efterretningstjeneste endnu flere og næsten ubegrænsede beføjelser til vidtgående overvågning af danske virksomheder og den danske befolkning. Torb...
Statsrevisorerne: Universiteter sløser med it-sikkerhed omkring forskningsdata
18-01-2019De fem største danske universiteters beskyttelse af forskningsdata er utilfredsstillende, skriver Statsrevisorerne i en kommentar til en beretning udarbejdet af Rigsrevisionen.
Blog: Hader bankerne fortsat Bitcoins og andre cryptovalutaer?
18-01-2019Tilbage i starten af 2018 satte jeg fokus på, hvorfor Danske Bank og Nordea hader crypto-valutaer. Og hvorfor forhindrer de deres kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere i at bruge dem? På det tidspunkt var kursen for crypto-valutaer helt oppe og ringe. Spådommene i 2017 var, at Bitcoin kurs...
Trods Løkkes sundhedsudspil: Politikerne kan ikke smide Sundhedsplatformen på porten
18-01-2019Statsminister Lars Løkke Rasmussen lægger med et nyt sundhedsudspil op til, at Danmark i fremtiden skal samle sig om ét fælles EPJ-system. Det har fået Epic-kritikere til at øjne muligheden for at skille sig af med Sundhedsplatformen - men så let er det ikke.
Facebook bruger 65 mio. kr. om året på at beskytte sin topchef – så meget bruger de andre it-giganter
18-01-2019Koncernen bag det store sociale medie anser en omfattende beskyttelse af topchefen Marc Zuckerberg som nødvendig og passende, men har i lighed med de øvrige selskaber ikke kommenteret sagen offentligt.
Blog: Peter Naurs datalogitanker er blevet uhyggeligt aktuelle
18-01-2019Det forgangne år har stået i dataskandalernes navn. Ingen har næppe kunnet undslippe avisoverskrifter om dataovervågning, datalæk og videresalg af data, mens verdens ’techgiganter’ – et andet af årets nøgleord – har været i vælten den ene gang efter den anden. Hvad skyldes den heftigt stigende o...
Twitter-fejl: Private tweets synlige i fire år
18-01-2019Twitter har automatisk slået privatlivsfunktionen fra og dermed offentliggjort tweets for de brugere, der har benyttet sig af Twitters Android-applikation.
Dansk cyberchef: Det er nærmest risikofrit at begå cyberkriminalitet
18-01-2019Den forsvindende lille opklaringsprocent er ifølge direktør for World Economic Forums Center for Cybersikkerhed med til at skabe incitament for cyberkriminalitet.
En hel kategori af apps skal skrives om – ellers slettes de fra Google Play
18-01-2019Det bliver stadigt vanskeligere at optage telefonsamtaler i Android.
Huawei bliver brugt i alle dele af de danske mobilnet
18-01-2019TDC har været i skudlinjen i debatten om kinesisk udstyr i det danske telenet. Kinesiske Huawei leverer imidlertid til alle fire teleoperatører – men at påvise et problem ved det er som at finde en nål i en høstak.