Version 2
Android 10 bliver udbredt rekordhurtigt
7/10/2020Google har siden 2017 udviklet flere systemtiltag, der har gjort det lettere at opdatere Android. Med Android 11 skal det blive endnu lettere.
Typescript 4 er på trapperne
7/10/2020Masser af nye sprog-faciliteter og bedre ydelse i editorer er på programmet, når en ny portion Typescript lander til august.
Britiske teleselskaber: Hurtig Huawei-udfasning kan give blackout på 2G, 4G og 5G
7/10/2020De nye sanktioner fra USA mod Kina kan nu få store konsekvenser for både Huawei og de britiske tele-kunder. En hurtig udfasning af virksomhedens udstyr kan nemlig betyde, at der kommer blackout rundt om i landet, advarer flere selskaber.
15 milliarder legitimationsoplysninger cirkulerer på hackerfora lige nu
7/10/2020Enorme mængder brugeroplysninger ligger til salg på flere forskellige platforme. Priserne varierer fra småbeløb til store summer.
Blog: Inklusion i jobannoncen afmystificeret
7/10/2020Det er vigtigt med diversitet, får man tudet ørerne fulde af. Man må ikke diskriminere med hensyn til fx alder, etnicitet og køn når man for ansætter. Men hvad ligger der egentlig rent praktisk i det? Det blev debatteret på webinaret Deploying AI to avoid Bias in Hiring, hvor jeg var moderator o...
Kinesisk firewall i Hong Kong: Signal bliver den mest downloadede app
7/9/2020Med den nye sikkerhedslov kommer der store ændringer for borgerne i Hong Kong. Den kinesiske regering vil i højere grad overvåge, hvad de foretager sig online.
Apple åbner for uafhængig reparation i Danmark: Men kravene er for skrappe, lyder kritikken
7/9/2020Danske elektronikværksteder kan nu få adgang til manualer, reservedele og uddannelse til iPhones, men uden at være autoriseret af Apple. Åbningen er rent PR-spin lyder det fra reparationsorganisationer, der peger på dårlige erfaringer fra USA.
Ny funktion i Chrome Canary lover 28 procents forøgelse af batterilevetiden
7/9/2020Muligheden for at pause forarbejdning af brugeraktivitet på ikke aktive faner i Chrome skal give bedre batterilevetid i den eksperimentelle udgave af Googles browser.
Skats it-værn mod milliardsvindel med udbytteskat har lange udsigter
7/9/2020Et nyt it-system bliver en del af et kommende værn mod svindel med udbytteskat. Men Skatteforvaltningen har travlt med andre it-projekter, og først i 2021 begynder analysearbejdet, der skal kaste lys over pris og tidsplan for det nye projekt.
Nu kan raske danskere få digitalt corona-pas
7/8/2020Flere lande kræver nu en negativ coronatest ved indrejse uden karantæne-periode. Derfor indfører de danske sundhedsmyndigheder nu et digitalt coronapas til danskere.
Microsoft og Zoom stopper også udlevering af data til Hong Kong
7/8/2020Siden den 30. juni har det været muligt for regeringen i Hong Kong, at retsforfølge borgere, der protesterer for uafhængighed. Den nye lovgivning har dog også betydet, at flere store it-virksomheder har sat deres udlevering af brugerdata til regeringen på pause.
Ny forskning: Overdreven 'gaming' øger risikoen for våben i skoler
7/8/2020Ny forskning viser, at moderat gaming sænker risikoen for, at unge tager våben med i skole, men også at overdreven gaming hæver selvsamme risiko.
Studie: Brugere fungerer ikke som værn mod fake news på sociale medier
7/8/2020Fake news og misinformation spredes på sociale medier, og det er der flere gode grunde til, konkluderer en ny rapport fra ITU.
Blog: GDPR = COVID-19-hysteri i en tid med fare
7/8/2020Den europæiske persondataforordning og COVID-19 har mere tilfælles end blot at være seje forkortelser, der kunne lyde som hemmelige rumprogrammer. De viser nemlig begge lignende dynamikker i forhold til de risici, de begge indebærer. Mens COVID-19 er en sygdom for mennesker, som myndighederne ha...
Tjek kortet: 100.000 boliger lider af dårlig bredbåndsdækning
7/7/2020Til trods for store investeringer i udrulning af fibernet, har over 100.000 boliger og virksomheder i Danmark stadig dårlig bredbåndsdækning, og Energistyrelsen forventer at op mod 90.000 adresser fortsat har dårlig bredbåndsdækning i 2023.
ITU: Antallet af kvindelige ansøgere er steget med 83 procent på én uddannelse
7/7/2020Flere og flere kvinder ønsker at arbejde og uddanne sig inden for IT. Det kan ses på IT-Universitetets ansøgninger i år, hvor antallet af kvindelige ansøgere på flere uddannelser er steget markant.
Datalog-forening: Drop ansigtsgenkendelse i det offentlige og private
7/7/2020Association for Computing Machinery opfordrer regeringer og virksomheder til at stoppe med at bruge ansigtsgenkendelse.
Kritik af ny lov: Google, Facebook og Twitter stopper data-udlevering til Hong Kong
7/7/2020Kina har indført en ny, vidtrækkende sikkerhedslov i Hong Kong, der blandt andet skal stække den aktive protestbevægelse. Det har affødt protester verden over, og nu stopper en række tech-giganter med at udlevere data om deres brugere til Hong Kong.
Sundhedsministeriet overvejer at åbne kildekoden til Smittestop-app
7/7/2020Åben kildekode kan give øget tillid til appen, der skal hjælpe Danmark med at håndtere corona, anerkender Sundhedsministeriet. Både EU og WHO anbefaler open source.
Markant flere søger ind på danske it-uddannelser
7/6/2020Muligheden for at søge en videregående uddannelse med studiestart i september udløb i går. Væsentligt flere vil gerne studere på it-faglige uddannelser.
Blog: Ansøgertal til IT-udannelserne på Københavns Universitet
7/6/2020Fristen for at søge ind på videregående uddannelser gennem kvote 1 var i går, og ansøgertallene er lige landet i min mailbox. Det er lovende ud: Alle IT-uddannelserne på KU har oplevet stigninger i ansøgertallene, fra knap 10% til godt 75%, og samlet set er stigningen på 27%. Tallene fordeler s...
Lækket rapport: Amerikanske sanktioner kan gøre britisk 5-G-netværk usikkert
7/6/2020Ifølge en lækket rapport fra den britiske efterretningstjeneste, kan amerikanske sanktioner kan betyde, at Huawei vil blive tvunget til at bruge mere usikre teknologier. Medier beretter om, at Boris Johnson vil droppe den kinesiske netværksgigant.
Regionerne vil dele ud af data fra patientjournaler: Drop det, lyder kritikken
7/6/2020Etisk råd ser ikke noget problem ved yderligere liberalisering af forskeres adgang til sundhedsdata, men Dansk Selskab for Almen Medicin er skeptiske.
Blog: Bill Shannon er død
7/3/2020Bill Shannon er død. Selvom han har et meget langt CV, hvor "medarbejder nummer 11 hos Sun" står et pænt stykke nede, er han nok mest kendt i Java sammenhæng. Jeg tror nok jeg har mødt ham, men det var til et "Wizard-Party" under en USENIX konference, så der er ikke meget yderligere at tilføje....
Nye små halvledere bliver hurtigere slidt op af varme og stress
7/3/2020Halvlederproducenter kæmper en indædt kamp for at følge med Moores lov. Nu viser det sig, at de nye små halvledere med transistorer på ned til fem nanometer nedbrydes hurtigere, hvilket både forringer kvaliteten og levetiden af de integrerede kredsløb.
Microsoft introducerer opdatering af Start-menuen i Windows
7/3/2020Blandt de nyeste features i den seneste udgave af Windows Insider, har virksomheden introduceret et redesign af den blokopbyggede Start-menu.
Over 1.000 ord aktiverer stemmestyringsassistenter: Flere samtaler end forventet sendes til teknologigiganter
7/3/2020Lydbider fra langt flere private samtaler end tidligere antaget bliver sendt til teknologigiganter som Google, Apple og Amazon. Det viser en ny tysk undersøgelse, som har fundet over 1.000 ord der aktiverer stemmestyringsassistenterne. Efterfølgende sendes en lydbid af samtalen til teknologigante...
Kriminelt chatnetværk med 60.000 brugere infiltreret
7/3/2020Politistyrker i Europa infiltrerer kriminelt chatnetværk og har arresteret over 800 personer indtil videre.
MIT fjerner datasæt, der har trænet AI-systemer til at være racistisk og sexistisk
7/3/2020Universitetet undskylder for datasæt, der er annoteret med nedsættende ord om kvinder og sorte.
Amerikansk politi bruger smart-trafiklys til at overvåge demonstranter
7/3/2020Politiet har i forbindelse med demonstrationerne mod systemisk racisme i amerikansk politi brugt kameraer, der sidder på smart-trafiklys, som skal gøre trafikken sikrere.