Version 2
Lokal russisk softwarepakke bliver et krav for salg af it-udstyr i Rusland
11/22/2019Rusland vil fremme salget af lokal software med et påbud. Det kan få udenlandske producenter til at stoppe deres salg i landet, mener kritikere.
Eksperter peger på it-bagdør: Mindre firmaer udgør en risiko for statens it-sikkerhed
11/22/2019It-sikkerhedsniveauet hos mindre virksomheder i Danmark halter, og de kan bruges af hackere som bagdør til vigtig infrastruktur. Sådan lyder det fra professor fra Syddansk Universitet, som bakkes op af Center for Cybersikkerhed.
»I strid med principperne i GDPR«: Lærer kunne læse kollegers private beskeder i Aula
11/22/2019Kommunikationsplatformen Aula, der i flere kommuner har afløst Skoleintra, gør det muligt for lærere at se kollegers private beskeder. Der har ikke været rettidig omhu i forhold til sikkerhedsniveauet, vurderer lektor i persondataret.
Blog: RIP Aage …
11/22/2019Illustration: ACS Canva Du var ikke den første, og du bliver ikke den sidste Nu er det endeligt. Aage prøvede efter langt tid at opretholde livet, men nu er den sidste butik lukket og slukket. Jeg taler naturligvis om musikbutikken 4sound, som i starten hed Aage Jensen (tilbage i start 70'erne...
Det danske programmeringssprog, som udfordrede Basic
11/22/2019En drengs tidlige computer-fascination, en seminarielærer i Tønder, selvlærte kodeinteresserede elever samt en sjat øl er ingredienserne til et dansk programmeringssprog, som især dominerede i 1970'erne og 1980'erne.
Region Syddanmark afsætter millioner til forbedring af cybersikkerhed på sygehuse
11/21/2019Der er afsat 20 millioner kroner på budgettet i Region Syddanmark til at forbedre it-sikkerheden på sygehuse.
Hul i Docker gør angribere i stand til at køre kode som root på host-systemet
11/21/2019En sårbarhed i container-platformen Docker gør det muligt at eksekvere kode på host-systemet, når docker cp-kommandoen anvendes.
IBM, Microsoft og Linux vil patent-trolde til livs
11/21/2019De tre selskaber går sammen med Open invention Network om at modarbejde virksomheder, der på aggressiv vis forsøger at få licensbetaling for påstået krænkelse af potentielt tvivlsomme patenter med søgsmål.
Amnesty: Facebook og Googles overvågning af milliarder er en systemisk trussel mod menneskerettigheder
11/21/2019Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International opfordrer i en ny rapport regeringer til at kæmpe mod tech-giganters overvågningsbaserede forretningsmodeller.
Rigspolitichef blev advaret om fejl i teledata i 2010
11/21/2019Den øverste chef i politiet kendte til problemer med telecentret og Rigspolitiets håndtering af teledata allerede i 2010 – ni år inden teledataskandalen begyndte at rulle.
Stor AI-satsning på danske sygehuse: Finansministeren afviser at vente på Dataetisk Råd
11/21/2019Kommuner og regioner er netop nu i opstartsfasen med en række AI-projekter i blandt andet sundhedssektoren. Dataetisk Råd har endnu ikke leveret anbefalinger på området, men finansministeren afviser at vente på dem.
It-professionelle om Sundhedsplatformen: En fejl at købe amerikansk
11/21/2019I en ny undersøgelse fra Teknologiens Mediehus er it-professionelle blevet spurgt om deres holdning til Sundhedsplatformen. Ifølge flertallet var det forkert at købe et amerikansk system - men it-folkene vil ikke afskaffe det udskældte EPJ-system.
Datatilsynet giver pensionskasse påbud i sag om indsigt i sygdomsforløb
11/21/2019Pensionsselskab får påbud og alvorlig kritik af Datatilsynet i sag om kunde, der har fået afvisning på indsigt i sag om sygdomsforløb.
Leverandør efter udsendelse af trusselsbeskeder via Aula: Nogen har fået fat i brugernavn og adgangskode
11/20/2019Flere trusselsmails er blevet udsendt via skoleintranet-systemet Aula. Leverandøren Kombit afviser enhver snak om, at systemet er blevet hacket.
Mozilla tredobler dusøren for at finde sikkerhedsbrister i blandt andet Firefox
11/20/2019Nu kan fejlfindere modtage, hvad der svarer til ca. 100.000 kroner, hvis de finder huller eller andre svagheder i Mozillas produkter såsom Firefox.
Her er verdens kraftigste supercomputere
11/20/2019Masser af overraskelser på listen over verdens kraftigste supercomputere, men førstepladsen er uændret.
Flere trusler udsendt via Aula-konti
11/20/2019På få dage er der udsendt flere bombetrusler via konti i skoleintranettet Aula.
Moneros officielle hjemmeside hacket med malware til at stjæle kryptovaluta fra brugere
11/20/2019En bruger på Reddit hævder at have mistet 7.000 amerikanske dollars efter at have installeret en software wallet fra siden.
Ny fejl tillader Android-apps at tage billeder og filme uden tilladelse
11/20/2019I værste tilfælde kan apps tage billeder og filme fra brugerens Android-enhed, trække GPS-koordinater fra filerne og overføre allerede eksisterende billeder og video fra enhedens SD-kort til appens ejere. Alt sammen uden at telefonens ejer har givet tilladelse til det eller ved, at det foregår.
Microsoft vil i fremtiden understøtte krypterede DNS-forespørgsler
11/20/2019I fremtiden vil Microsoft understøtte løsningen med DNS over HTTPS for bedre at sikre brugeres privatliv.
Dataetisk Råd er på jagt efter input for at danne holdninger
11/20/2019Formanden for Dataetisk Råd ønsker input til at udvikle standpunkter til dataetiske problemstillinger.
Twitter om eget forbud mod politiske reklamer: Det bliver ikke problemfrit
11/19/2019Reklamer for politiske kandidater, kampagner og partier samt lovgivningsmæssige og juridiske udfald er på vej til at blive forbudt på Twitter. Alligevel kan eksempelvis interesseorganisationer fortsat promovere indhold, der adresserer sociale og politiske emner som global opvarmning, integration ...
Office 365 får grønt lys af svensk kommunalforvaltning: O.k. at myndigheder i USA kan snage i e-mails og dokumenter
11/19/2019Jurister i Gøteborg Kommune har undersøgt, om det er juridisk holdbart, at myndigheder i USA kan foretage indgreb i kommunale data.
På fredag fjerner Intel driver- og BIOS-software til flere ældre hardware-produkter
11/19/2019Intel proklamerer, at understøttende software til ældre bundkort snart ikke længere kan hentes via chipproducentens hjemmeside.
Tysk lovudkast sigter mod at åbne iPhones NFC-funktionalitet for konkurrenter
11/19/2019I Tyskland vil politikere have åbnet for NFC-funktionaliteten i iPhones, så den kan bruges af tredjeparter til betaling.
To amerikanere anholdt for at stjæle 3,5 millioner kroner med sim-swap
11/19/2019Der er gode penge at hente for kriminelle, hvis det lykkes dem at stjæle kontrollen over andres telefonnumre. Det vidner en ny sag fra USA om. Version2 har flere gange bevist, at denne type angreb er nemme at udføre i Danmark.
Medie: Interpol vil have flere bagdøre i it-tjenester
11/19/2019Interpol er på trapperne med et forslag, der taler for at indføre flere bagdøre i it-tjenester, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Disney-kunder er blevet hacket efter åbningen af ny streaming-tjeneste
11/19/2019Flere brugere af den nye streaming-platform Disney+ meddeler, at de er blevet hacket, efter at de har oprettet en brugerkonto på tjenesten.
Blog: Einstein og Turing havde brug for samarbejdspartnere – har du?
11/19/2019Lars og jeg deler kontor. I de to år vi har arbejdet sammen og delt kontor har vi været hinandens underleverandører i mange forskellige opgaver. Vi var begge godt klar over at hvis Excel skulle yde sit max, er Lars manden. Skal der laves en statistisk analyse eller regression er det mest mit boR...
Nu kommer C# i browseren til forretnings-apps
11/19/2019Langt om længe er tiden inde til at benytte samme sprog på server som klient – og det er vel at mærke ikke Javascript. Webassembly og frameworket Blazor giver mulighed for at anvende .Net i browseren.