Version 2

Version 2
Fixer 10 år gammel bug i Guitar Hero uden adgang til kildekoden
26-09-2017En ualmindelig ihærdig udvikler har lavet en video af, hvordan han finder og fikser en bug i spillet Guitar Hero III.
Letbaneoperatør trodsede advarsler mod nyt it-system
26-09-2017Aarhus Letbane kritiserer i sin nye redegørelse letbaneoperatøren Keolis for at indføre et nyt it-system, der har skabt problemer med sikkerhedsgodkendelsen. Operatøren blev undervejs opfordret til at droppe it-systemet til fordel for et papirsystem.
Direktør i Socialt Lederforum: Digitalisering af botilbud skaffer ikke penge til cykelstier
26-09-2017Eventuelle besparelser ved digitalisering af botilbud ved eksempelvis dokumentationsdelen kan man ikke forvente giver flere penge i kommunekasserne. Pengene vil sandsynligvis gå til nyanskaffelser og uddannelse i stedet, mener direktøren i Socialt Lederforum.
Malware-udviklere kaster sig over JavaScript-bibliotek, der miner krypto-penge i browseren
26-09-2017Vi forstår godt, at ad-blockere går efter Coinhive, oplyser udviklere.
Store danske virksomheder: Sådan modtager vi nyuddannede
26-09-2017Tre af de virksomheder, der deltager i Ingeniørens Jobtræf 2017, lægger ikke skjul på, at nye kandidater skal have fagligheden i orden for at få job. Men de kigger også efter andre kompetencer
Ramt af sikkerhedshuller: Fiber-udbyder overvejer whistleblower-tjeneste
26-09-2017Eniig overvejer en whistleblower-tjeneste, der skal gøre det nemmere at rapportere sikkerhedsproblemer.
CBS's Showtime minede kryptovaluta, mens brugere så serier
26-09-2017Mens brugere i ro og mag så en af CBS's Showtime-serier, minede ukendte bagmænd kryptovalutaen Monero gennem et Javascript på siden. Bagmændene er endnu ikke identificeret.
Datatilsynet afviser at gå i kamp mod Facebook: »Vi er ikke kompetente nok«
26-09-2017Der er et væld af sager mod Facebook for overtrædelse af persondataloven i de enkelte europæiske lande. Nyligst idømte Spanien giganten en bøde på ni millioner kroner. Men i Danmark har Datatilsynet ikke tænkt sig at tage sagen op.
Nordea putter banken i skyen på containere med indbyggede tidsrejser
26-09-2017Bankforretning er ikke mere indviklet, end at man kan smide det på tre containere i skyen. Målet er ikke nødvendigvis billigere drift, men nemmere udvikling og test.
Læser graver MD5-kodeord ud af fiberboks: Så fik udbyder travlt med at lukke huller
26-09-2017Hos Eniig har man været i fuld gang med at lukke flere sikkerhedshuller, som har vist sig i dele af virksomhedens bredbånds-setup.
Blog: Shadow IT - er du også sårbar
25-09-2017I dag landede endnu en artikel på det ulmende bål omhandlende skygge-IT - nemlig artiklen om at der lækkes fortrolig information via gratis oversættelsestjenester som Google Translate og Microsofts translate.com. At det sker kan vel ikke komme som nogen overraskelse for nogen - ej heller at tjen...
Medie: Deloitte opdagede angreb i marts, men kan have været kompromitteret siden oktober sidste år
25-09-2017Revisionsselskabet Deloitte har været udsat for et cyberangreb.
Troels Ørting Jørgensen: Vi opdagede WannaCry seks uger før det brød løs
25-09-2017Grænseoverskridende it-kriminalitet har alt for let spil, fordi samarbejdet mellem de nationale myndigheder internet og mellem lande er elendigt, mener Barcleys danske it-sikkerhedschef.
Robotvirksomheder tvinges til udlandet i jagten på it-talenter
25-09-2017Otte ud af ti virksomheder i Odenses robotklynge har problemer med at tiltrække de rigtige medarbejdere. Det skal et kommende gigaevent inden for e-sport og særlige specialistspor rette op på.
Facebook sadler om: Dropper udskældt licens på React og andre open source-projekter
25-09-2017Vi vil ikke stoppe fremskridt på grund af ikke-tekniske årsager, oplyser it-kæmpen.
Skatteministeriet mørklægger EFI-sagen over for pressen
25-09-2017I flere måneder har vi forsøgt at få et relativt lille sæt af dokumenter udleveret fra Skatteministeriet. Nu er der - belejligt nok - vedtaget en undersøgelseskommission, hvilket trækker dokumenterne endnu længere fra offentligheden. For der er stadig mange spørgsmål, som vi mangler at få svar på.
Afdødes Facebook-profiler sender reklamer til pårørende
25-09-2017Har afdøde personer indvilliget i lidt for mange ting på Facebook, kan pårørende komme ud for den tvivlsomme oplevelse, at profilerne post mortem reklamerer for alskens spil og tjenester på Facebook.
Google nægter at udlevere data gemt på udenlandske servere - ministerium raser
25-09-2017Google har nægtet at udlevere oplysninger, som var tilknyttet 22 emails, med den begrundelse, at dataene ligger gemt på udenlandske servere, og det amerikanske justitsministerium derfor ikke har ret til at kræve dem udleveret.
Politihunde kan sniffe sig frem til harddiske, SD-kort og usb-nøgler
25-09-2017Hunde, som kan snuse sig frem til elektroniske devices, skal hjælpe det britiske politi i sager om terror, pædofili og svindel. SD-kort gemt i cola-dåser og små, elektroniske devices gemt i skuffer er nogle af de ting, som hundene har snuset sig frem til indtil videre.
Distribuerer software til Linux uden signatur: »Slack tager sikkerhed meget seriøst«
25-09-2017Linux-software til Slack bliver distribueret uden signatur, hvilket kan åbne for angreb.
Fortrolige firma-oplysninger lækkes gennem gratis oversættelsestjenester
25-09-2017Personlige og fortrolige oplysninger er havnet på det åbne internet, fordi de er blevet oversat af en gratis sky-tjeneste. Medarbejdere skal ikke bruge den slags tjenester, lyder rådet.
Blog: Pas på, når du definerer og bruger KPI’er…
24-09-2017Pas på, når du definerer KPI’er… Det er i virkeligheden ret nemt, at definere et KPI, som man, som leder, fokuserer på og følger. Det er i og for sig rigtig godt, at man som leder forsøger at definere konkrete performance indikatorer, som man følger, synes jeg. Hvordan skulle man ellers få lidt ...
Vind gavekort på 5.000 kroner: Stem på Danmarks mest attraktive IT-arbejdspladser
24-09-2017Version2 igangsætter nu undersøgelse af, hvilke IT-arbejdspladser der er de mest attraktive. Deltag i kåringen og lodtrækning om seks gavekort.
Java 9 er på gaden med moduler
22-09-2017Efter store forsinkelser er den nye udgave af verdens mest populære programmeringssprog færdig.
Politiet om YouSee-nedbrud: Vi har ikke nogen nye konkrete mistænkte
22-09-2017Københavns Politi har droppet sigtelse og står nu uden mistænkte i nytårets store YouSee-nedbrud
Ugens it-job: Beskyt Danmarks største samling af følsom data eller optimer sikkerheden hos landets største energiselskab?
22-09-2017På dagens liste jagter Skat, Dong, Netcompany, Forsvaret og BEC it-professionelle. Find det rette job for dig.
De vandt billetter til GOTO København
22-09-2017Udviklerkonferencen GOTO afholdes i København d. 1.-3. oktober.
Swift 4 kommer med bedre strenge og collections
22-09-2017Ny udgave af Apples moderne sprog til pc'er og telefoner får en opstrammer.
Politiet opgiver sigtelse i sag om YouSees nytårsnedbrud
22-09-2017Københavns Politi har i dag opgivet sigtelsen mod den person, der blev anholdt i januar og sigtet for at stå bag enormt YouSee-nedbrud nytårsaften.
DSB atter ramt af omfattende nedbrud: Vi har et netværksproblem
22-09-2017DSB's billetsystemer er nede som følge af et 'netværksproblem'.