Version 2
Eksperter: Derfor kan internettet sagtens klare Corona-presset
4/7/2020EU bad Netflix om at reducere opløsningen på streamede film, men er det nødvendigt? Internet-infrastrukturen er robust nok til at håndtere den øgede internet-trafik som hjemmearbejde, hjemmeskoling og øget film-streaming.
Blog: EU har brug for et fælles epicenter inden for AI
4/7/2020Digitale konkurrencevilkår og hastighed i den digitale omstilling var begge fokusområder under Margrethe Vestagers ledelse som kommissær og ledende næstformand sidste efterår. I den forbindelse udkom et EU white paper (PDF) for AI i slutningen af februar som forberedelse til egentligt lovgivende...
Sikkerhedsfirma: Facebook ville købe spyware til at overvåge brugere
4/6/2020NSO skyder tilbage på Facebook i en igangværende retssag, hvor Facebook har sagsøgt NSO for at hjælpe statslige myndigheder forfølge aktivister og journalister.
Hackere i stort angreb på kinesiske myndigheders VPN-servere
4/6/2020Den koreanske hackergruppe DarkHotel står ifølge en kinesisk sikkerhedsvirksomhed bag masser af angreb på VPN-servere, der hovedsageligt tilhører kinesiske myndigheder.
New York forbyder skoler at bruge den populære videotjeneste Zoom
4/6/2020SpaceX valgte i slutningen af marts at forbyde Zoom, og nu vælger byen New York også at udskifte den popoulære videotjeneste med Microsoft Teams.
Stor BGP-kapring: Rostelecom fik trafik fra 8.800 internetruter
4/6/2020Mange internetruter blev sidste uge omdirigeret gennem den statsejede, russiske telekommunikationsudbyder Rostelecom.
Sociale medier skal hjælpe med at udrydde 5G-coronarygter
4/6/2020Ildpåsættelse af mobilmaster i England fører nu til, landets regering går sammen med populære sociale medier for at udrydde rygter om, at 5G-netværk kan svække immunsystemet og dermed øge coronasmitten.
Corona vil give flere datalæk og sikkerhedsproblemer
4/6/2020Fremover kan vi forvente et stigende antal datalæk og sikkerhedsproblemer i forbindelse med at arbejde hjemmefra, fordi flere nu skal bruge computeren på måder, de ikke er vant til, eller fordi nogle tvinges til at bruge forældet teknologi.
Sådan kommer den norske smitte-app til at fungere
4/6/2020Mens danske myndigheder tøver, vil man i Norge snart lancere app til registrering og varsling om mulig smitte.
Datatilsynet advarer: Tænk over, hvem du deler dine helbredsoplysninger med
4/3/2020Før danskerne deler helbredsoplysninger, bør de stille sig selv en række spørgsmål for at undgå, at de misbruges.
Corona-hastelov: Politiet kan nu lyn-blokere falske hjemmesider
4/3/2020Politiet behøver ikke længere at vente på en afgørelse fra retten, før der blokeres for de cyberkriminelles falske coronavirus-relaterede hjemmesider.
Microsoft advarer hospitaler: I er sårbare over for ransomware
4/3/2020Coronakrisen gør, at ransomwareangreb kan betyde forskellen mellem liv og død.
Google udgiver lokationsdata fra 131 lande til Corona-kontrol
4/3/2020For at hjælpe til i kampen mod coronavirus har Google offentliggjort lokationsdata, som fx de danske sundhedsmyndigheder kan bruge til at finde ud af, om regeringens tiltag har virket.
Blog: Valg af videokonferencesystem
4/3/2020Coronakrisen har gjort, at der er sket en voldsom stigning i hjemmearbejde. Det betyder samtidigt, at der er behov for mere IT-infrastruktur. Således er der nu rationering hos Azure, så flere oplever, at de ikke kan starte en ny server i skyen - simpelthen fordi skyen også blot består af fysiske ...
Blog: Corona er vigtigt, men det er vores cybersikkerhed i den grad også
4/3/2020De sociale medier og de nationale landsdækkende medier svømmer over med artikler, indlæg og analyser om corona. Det er i den grad vigtigt at have fokus på den allestedsnærværende krise, men vi må ikke glemme vores udfordringer med cybersikkerheden. Dette indlæg er skrevet med den største respekt...
Ny blogger: Lad os diskutere tech-jura
4/3/2020Vores nye blogger er specialist i jura inden for it og teknologi.
Blog: Kom med på vognen: Her er advokatens bedste råd til en digital transformation
4/3/2020Jeg skulle her i foråret have holdt en række oplæg om bl.a. robotics, droner, industri 4.0, digital ledelse fra et juridisk perspektiv, cybersikkerhed samt juridiske faldgruber ved anvendelse af AI. Flere af disse oplæg er allerede blevet aflyst, og de øvrige er i risiko for at lide samme skæbne....
Privacy-bekymringer: SpaceX forbyder den populære videotjeneste Zoom
4/2/2020SpaceX anbefaler medarbejderne at bruge andre kommunikationsmidler efter at have deaktiveret Zoom med »øjeblikkelig virkning«.
Eclipse søsætter VS Code-dræber
4/2/2020Eclipse Theia skal være IDE-kæmpens modsvar til Visual Studio Code, som organisationen ikke mener er rigtig open source.
Mads skal bruge XCode, men synes, det er noget bras
4/2/2020»Havde Apple haft lige så meget kærlighed til udviklerne, som de har til slutbrugerne, kunne tingene været blevet virkelig gode!«
DK-Hostmaster samarbejder med Rigspolitiet mod Corona-svindlere
4/2/2020Rigspolitiet får daglige opdateringer om nye dk-domænenavne fra DK-Hostmaster under Corona-krisen for at finde snyde-sider.
Blog: Nu hvor vi alle arbejder hjemme...
4/2/2020Nu hvor vi alle arbejder hjemme, hvordan får du så inspiration fra? I år 1 f.c, (før corona) holdt vi hos os en del morgenbriefings, på vej hjem-møder og en konference eller to, og dem savner vi. Men vi er begyndt på hvad vi kalder Devotalks som er små ½ times indspark om forskellige emner, noge...
Frygter ‘sovende’ infektion: Banedanmark investerer tungt i it-sikkerhed under Coronakrisen
4/2/2020Coronakrisen kom, lige inden Banedanmark nåede at rulle ny VPN-løsning ud.
Corona-tracking: Rusland lancerer ny overvågnings-app i Moskva
4/1/2020I dag er det kommet frem, at de russiske myndighederne har udviklet en app, der tillader dem at overvåge Covid-19-smittede borgere.
Blog: Danmarks bedste Code of Conduct?
4/1/2020Dette indlæg er en opfordring til at vi spreder kærlighed i disse tider. Kærlighed har mange former, og respekt for andre er en måde at vise verden kærlighed. Det officielle lydspor til indlægget er playlisten som er fundet frem til formålet: 1000 REGGAE LOVE SONGS from roots to dancehall by ras...
Undersøgelse: Her tjener udviklerne mest
4/1/2020Penge er ikke lykken - men de er gode at have. En ny undersøgelse viser, hvor mange penge udviklere rundt om i verden tjener.
Zoom-svaghed giver mulighed for at få fat i legitimationsoplysninger
4/1/2020En mulighed for at sende UNC-stier som hyperlinks i den populære videokonferencetjeneste Zoom, gør det muligt for hackere at få fat i brugernes Windows-legitimationsoplysninger.
Marriott lækker millioner af kunders data – igen
4/1/2020For anden gang på tre år, er den verdensomspændende hotelkæde Marriott udsat for et angreb, der har betydet stort læk af kundedata.
KU: Dobbelt så mange kvinder søger datalogi på kvote 2
4/1/2020De datalogiske uddannelser bliver stadig mere populære.
Microsoft har indført Azure-rationering: Sundhedsvæsen, beredskab og nødhjælp prioriteres
4/1/2020Norsk tech-startupblev nægtet at opsætte en serverklynge. Det er de ikke alene om.